• 瀏覽: 26,337
  • 回覆: 495
  • 追帖: 3
仲係咁,當年攪到咁大鑊,就係彈弓手,有人嘈就縮,為官避事生平恥,佢幾時落黎。

熱賣及精選
做唔到大事。  

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-5-5 00:22 發表

做唔到大事。  
佢嘅任務就係攪事

閒話一句…般若定實相
反而講唔鍾意可以唔好黎嗰位,有D大將之風。

引用:
原帖由 @海東青 於 5/5/2021 00:23 發表

佢嘅任務就係攪事
689係屋企可能掩住半邊嘴笑。

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-5-5 00:26 發表

689係屋企可能掩住半邊嘴笑。
又一個貪曾落鑊

閒話一句…般若定實相
政策朝令夕改,對香港人好既唔做,印傭學習費,要僱主找數,亞洲地區都反對你又唔出聲...冇L樣野唔係眉外害9香港人既!

講左N次 林鄭呢條八婆A字膊 無承擔
佢坐係特首呢個位多一日
香港就多一日無運行

引用:
原帖由 chickenrice2005 於 2021-5-5 12:21 AM 發表

仲係咁,當年攪到咁大鑊,就係彈弓手,有人嘈就縮,為官避事生平恥,佢幾時落黎。
問下習總啦,特首係委任,下屬pat屎咁,中央責無旁貸

其實應該換顧主出聲,唔打唔請。可惜顧主輸唔起。今晚新聞再多兩個姐姐驗出。顧主肯定又中招啦

如果香港無外傭三日會死先?定外傭地死先?
最好領導人今次醒目左!

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-5-4 11:37 PM 發表

真係好不應該歧視弱勢外國傭工
其實可以用獎賞方法鼓勵大家接種疫苗
其實何君堯個方法可行,過左疫苗計劃後每針收一萬,跟住搞旅遊汽泡,打左針先有得去旅行,咁啲人就會打……

當然唔鼓勵有病或老人家打

當大家決心貫徹自己的正義時
自傷殘殺是必然的下場....
這就叫做本末倒置?
引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2021-5-5 12:36 AM 發表

其實何君堯個方法可行,過左疫苗計劃後每針收一萬,跟住搞旅遊汽泡,打左針先有得去旅行,咁啲人就會打……

當然唔鼓勵有病或老人家打
每針畀一萬好過收一萬
用獎賞鼓勵皆大歡喜
罰款只加深民怨

所以佢嘅民調結果是負數, 是有原因。

引用:
原帖由 Freemantho 於 2021-5-4 23:50 發表

外藉勞工有免費疫苗打, 笑都黎唔切啦.
幾多國家嘅國民都無得打.
但佢地部份人真係好驚打針,應該係以前在本身國家聽太多打疫苗的負面傳言所致

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]