• 瀏覽: 30,883
  • 回覆: 495
  • 追帖: 3
+11
林鄭硬不起來

引用:
原帖由 武德鼎 於 2021-5-4 11:32 PM 發表
港府早前要求外傭續約或新簽合約時,需強制接種新冠疫苗,引起反彈,菲律賓外長洛欽更質疑有歧視成份。特首林鄭月娥今日(4日)表示,已經要求勞工

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210504/466358012269826048752068.jpeg/ymx86qIxMitQiV608ErjAXNM3CM_7iJ21PZsgtT2bII

港府早前要 ...
最佳特手真係笑撚死人

引用:
原帖由 人若流水 於 2021-5-5 08:16 AM 發表

淋病打算做多幾年架!落黎?咪玩啦!依家咪谷D講朱打針咯!果撚果吾打佢俾習總屌施佛架!
期待呀爺放棄港人治港,直接京官管治,收晒啲黃屍皮。話時話啲黃屍做咩唔打伏必die,係驚死定唔驚死呢

外傭不強制打針就出出入入,玩完😔😔😔😔😔快回家不要來港,走走走

菲外長識貨,有免費疫苗打點解唔打? 香港人系要迫的不迫系唔願打針的,必須立法強打,除非有醫生證明你不能打針,否則不打針者每月罰1萬元,大家必定搶著去打!

引用:
原帖由 男E 於 2021-5-4 11:34 PM 發表
檢視了! 都係要打
我覺得未到港嘅任何傭工都要打,才能入境;但在港續約只需強檢測,或自願打針。

淋病條柒婆真係柒到無人有,做勿9突手,咁能廢中肺炎死左去好過留系度害香港人。

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-5-4 11:37 PM 發表
真係好不應該歧視弱勢外國傭工
其實可以用獎賞方法鼓勵大家接種疫苗
應該全民強打

引用:
原帖由 股市係我提款機 於 2021-5-5 12:17 AM 發表
佢又真係無諗清楚既, 如果要打, 又真係要全部外籍佣工都要打,

否則人地梗話你歧視佢國家, 攪到外交層面, 煩到中央, 佢咪又係要屈服,

但如果全部外籍佣工都打, 影響又太大, 到時真係大量外籍佣工唔續約,

又係被人嘈
如果外傭有些無腦成咁
聽埋無知說話
叫佢地去印度睇睇
看看會不會一落機就中招
會不會後悔無打疫苗
病死他鄉

政府要比錢買疫苗
納稅人的錢影響仲大外傭

政府要比埋外傭打疫苗
新來港要求打疫苗好正常
此件事不可以不做
以前有國家都要求入境人士打疫苗
將來和現在有國家的疫苗護照就是要打疫苗才比入境

看來,他很熟中國歷史喎!
言下之意,鴉片戰爭之前,有個比林鄭做得更好?

引用:
原帖由 急焦正金童 於 2021-5-5 08:11 AM 發表

問題系打左變死人點算
暫時在香港打左後死亡既都唔關事,外國打左死幾千人專家都話唔關事,當然,長期病患者同年長既應資詢醫生建議。我打左都冇事,香港90萬人打左有幾個因疫苗而死?外國有幾千萬人打左後因疫苗而死?有冇數據支持?

引用:
原帖由 武德鼎 於 2021-5-4 11:32 PM 發表
港府早前要求外傭續約或新簽合約時,需強制接種新冠疫苗,引起反彈,菲律賓外長洛欽更質疑有歧視成份。特首林鄭月娥今日(4日)表示,已經要求勞工

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210504/466358012269826048752068.jpeg/ymx86qIxMitQiV608ErjAXNM3CM_7iJ21PZsgtT2bII

港府早前要 ...
冇左條姐姐外匯大水喉分分鐘腫桶都要落台

支持外長!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]