• 瀏覽: 30,875
  • 回覆: 495
  • 追帖: 3
+11
下台啦!黃藍都好妥你呀!你點對得住中央同支持過你嘅市民呀!?外傭傳播肺炎嘅風險有幾大你唔係傻嘅睇唔到呀!??

俾人吠兩吠你就縮!?你係咪本末倒置左邊個係僱主呀,特首?!!

醒D啦,連咩任呀你,返屋企吔蕉啦!!!

等緊第五波爆,睇你林鄭點同中央交代

佢又真係無諗清楚既, 如果要打, 又真係要全部外籍佣工都要打,

否則人地梗話你歧視佢國家, 攪到外交層面, 煩到中央, 佢咪又係要屈服,

但如果全部外籍佣工都打, 影響又太大, 到時真係大量外籍佣工唔續約,

又係被人嘈

引用:
原帖由 武德鼎 於 2021-5-4 11:32 PM 發表
港府早前要求外傭續約或新簽合約時,需強制接種新冠疫苗,引起反彈,菲律賓外長洛欽更質疑有歧視成份。特首林鄭月娥今日(4日)表示,已經要求勞工

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210504/466358012269826048752068.jpeg/ymx86qIxMitQiV608ErjAXNM3CM_7iJ21PZsgtT2bII

港府早前要 ...
唔跪就唔係柒婆啦, 除左中央撐腰、有得射波既野, 有邊次唔縮?

港英精英就係咁L樣,曱甴惡果陣, 日日同無謂聰鬥射波

黃鄭行兩步跪幾野
連菲律賓呢亭奴隸國家既外長都睇唔起

殖民地AO治港真係唔撚掂

好吖!
以後外傭出事僱主生養死葬囉!

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-5-5 01:20 發表
黃鄭行兩步跪幾野
連菲律賓呢亭奴隸國家既外長都睇唔起
因為菲佬知佢係英犬,大大力屌幫阿爺出氣

長期在港既菲傭唔駛打。合理
回港入境既菲傭要強打。合情

引用:
原帖由 武德鼎 於 2021-5-4 11:32 PM 發表
港府早前要求外傭續約或新簽合約時,需強制接種新冠疫苗,引起反彈,菲律賓外長洛欽更質疑有歧視成份。特首林鄭月娥今日(4日)表示,已經要求勞工

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210504/466358012269826048752068.jpeg/ymx86qIxMitQiV608ErjAXNM3CM_7iJ21PZsgtT2bII

港府早前要 ...
讚揚對方是鴉片戰爭以來香港最好的領導人~
非常非常同意!
非常有耐性搜集政棍暴徒罪証,令香港回穩。
又令廣大市民認清各行各業的漢奸,潛優於社會暗角。
林鄭堪稱鉄娘子,必將名留千古!

世紀性大疫情就應該特事特辦,不應該有婦人之仁!!

特首,好似你咁朝令夕改,今日的你打倒昨日的你!你點保護香港市民生命健全?你點做一方之首呀?可唔可以硬淨少少俾D火呀?

引用:
原帖由 龍潭老鼠 於 2021-5-5 01:30 發表

讚揚對方是鴉片戰爭以來香港最好的領導人~
非常非常同意!
非常有耐性搜集政棍暴徒罪証,令香港回穩。
又令廣大市民認清各行各業的漢奸,潛優於社會暗角。
林鄭堪稱鉄娘子,必將名留千古!
佢返去大陰蒂可以封爵

理應取消外傭,好多國家都無,係得腥港人仲會咁樣勞疫人!

引用:
原帖由 負資產BBQ 於 2021-5-4 11:41 PM 發表

什麼叫歧視?呢班馬騮本身就乞人憎,個個禮拜通街坐,又唔注重衛生,成班野人咁,唔打針害死其他香港人呀,有病就死返去菲律賓食香蕉啦!
你仲停留在地主老爺年代,將丫環當奴隸用。
封建思想!可悲也!

外傭個個 星期集會, 打針可以保護自己, 保護其他人, 點歧視。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]