• 瀏覽: 12,255
  • 回覆: 127
  • 追帖: 1
開張無銀碼支票比商戶,貪心到仆街

菜園村果次就係比班刁民成功過一次之後個個有樣學樣賴死博賠多D

引用:
原帖由 carters 於 2021-5-4 03:59 PM 發表
觀塘重建,但仍有約3戶商戶留守,上周再有商戶接獲執達令信件,今早(4日)市建局派出近百人到場,圍封馬路並進行清場行動...

商戶租客都咁惡,追求公義還是貪圖私利?

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/裕民坊有商戶拒遷反鎖店內-市建局派百人清場-030307148.html
佢地有無講想要幾多賠償先肯走?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-5-4 04:06 PM 發表
人無恥,便無敵

要發展要進步就需要重建,想要賠多啲錢嗎?

又想獅子開大口,貪得無厭

阻住地球轉。。。

刁民

清場啦! 阻住個地球轉!要全世界人遷就你

引用:
原帖由 vvoy 於 2021-5-4 05:22 PM 發表

集體回憶
錢買唔到
每樣野都有人有回憶及情意結,咁咪其實乜都唔使做~

呢班「唔夠」賠償嘅,多數係僭建開檔果班,人哋正鋪賠10萬,佢地得3萬,條氣咪唔順囉。

引用:
原帖由 carters 於 2021-5-4 04:00 PM 發表
觀塘重建,但仍有約3戶商戶留守,上周再有商戶接獲執達令信件,今早(4日)市建局派出近百人到場,圍封馬路並進行清場行動,該商戶自今晨起,把自己反鎖在店內,以抗議市建局未有「以人為本」處理清拆、回遷等問題。關注團體指形容場面誇張,批評政府處理手法強硬。

大約9時,有過百名佩戴白色頭盔的保安人員到場,並用鐵馬圍封觀塘道行人路與小巴站一帶,現場消息指,正等候執達吏持搜查令來清場。關注團體「活在觀塘」 ...
講真有滴人確係不知足的

甚至過份無理取閙,收樓收鋪並非一兩年嘅事,而係十多年事件至今。
炒作也無意義。

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2021-5-4 05:19 PM 發表

裕民坊就係比佢地拖住咁耐!佢個檔位都要賠千幾萬?😡😡😡
其實應該出律師信告返佢轉頭喇
浪費左好多時間
理應一早拆晒..拖到今時今日仲玩緊...

長期就係依D人去阻住發展
最叻就係話你可以發展其他地方先
兩人90 萬,咁嘅鋪成180 萬
重想要幾多

阻住個地球轉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]