• 瀏覽: 40,754
  • 回覆: 11
+24
HKTV魔根本就係搵笨柒, 我中過一次伏就以後都唔幫趁, 我買一罐黑零奶粉係170元, 點知街邊藥房只賣150元. HKTV魔又開實體零售店, 所賣的食品貴到飛起又易腐爛, 一定死硬, 執笠收場.
講到做生意及創新手法, 大陸人真係頂瓜瓜.

我上HKTV魔網買奶粉, 以為比街邊的藥房便宜, 點知卻貴咗20元一罐, HKTV魔真係冇得做.

HKTV魔在鬧市租店舖賣時鮮水果, 又貴又唔擺得耐, 店長又唔識在水果快要腐爛時減價促銷, 王維基做店舖零售生意蝕租金都蝕撚死佢.

引用:
原帖由 柒粉 於 2021-5-4 03:38 PM 發表

要計埋, 連埋運費吖
我上佢個網買嘢超過200元免運費, 過兩日去店舖取貨.
街邊藥房的貨品售價, 都要計埋運費.

天貓財雄勢大, 佢用大陸淘寶的經營手法, HKTV魔就要食屎.

引用:
原帖由 juniorcow 於 2021-5-4 03:57 PM 發表

網店標價已經比街外貴,未夠一定金額就算門市自取都要再加手續費,試過一次冇回頭
所以香港的網購生意一定冇得做, 天貓在香港係用大陸的經營方式做, 大陸淘寶做到政府都驚咗佢, 就知道大陸人做生活真係得, HKTV魔等收皮.

引用:
原帖由 山邊懷舊的才藝 於 2021-5-4 05:11 PM 發表

150係咪假貨,有冇食L到大頭,街邊藥房信唔L過,食落肚寧俾貴D都幫大公司買,有事有得追
食屎喇你, 香港藥房賣假奶粉都噏得出, 真係無知.

引用:
原帖由 caihk 於 2021-5-4 05:26 PM 發表
唔知天貓香港用唔用得到就快出既電子消費券呢 ?
天貓HK 一定孖住淘寶HK.

引用:
原帖由 el136 於 2021-5-4 05:55 PM 發表
天咩貓!味又係淘寶野!要買洗乜香港天咩貓呢!淘返來都好快!香港唔止 HKTVmall,都有BIG BIG channel 啦,味又係做唔到,香港人唔會埋天貓定淘寶,只認定天貓就係淘寶,兩個根本唔同客路,佢比我諗起以前LeTV , 香港人嘅錢唔係甘易賺,無老翻野基本上唔會同佢買,去天貓淘寶買正板野?唔好玩啦!
天貓香港係在香港獨立營運, 唔係連結上大陸天貓買嘢.

引用:
原帖由 前往大大核心 於 2021-5-4 05:55 PM 發表

HK TVMALL基本上都貴過藥房,只係唔使攞買好多都送貨,呢樣方便。
我係買一罐奶粉加公仔麵, 超過二百元免運費, 3日後我去HKTV魔店舖取貨, 我以為網購平過店購, 點知中伏, 以後都唔買.

引用:
原帖由 新型冠狀病毒 於 2021-5-4 06:30 PM 發表

你自己唔格價話人搵笨柒?
中咗伏先至有發言權.

引用:
原帖由 newboy606 於 2021-5-4 06:38 PM 發表
開實體店係香港以經係敗筆
香港鋪頭咁貴 仲去開鋪 話方便人拎貨
但門市又賣野 拎貨就拎貨 唔好搞咁多啦魔童 真係執柒左佢算吧
講得冇錯,
租貴係冇得做, HKTV魔門市都係細細間, 貨物不多又在鬧市開店, 維唔到皮費.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]