• 瀏覽: 40,786
  • 回覆: 397
+24
引用:
原帖由 霸王擰 於 2021-5-4 03:48 PM 發表

我上網睇話照用淘寶app,但都要研究下到底點用。
Thanks
等我都研究下
如果有著數
一定大力支持

引用:
原帖由 柒粉 於 2021-5-4 03:38 PM 發表

要計埋, 連埋運費吖
我上佢個網買嘢超過200元免運費, 過兩日去店舖取貨.
街邊藥房的貨品售價, 都要計埋運費.

生意各有各做,良性競爭,可能係一件好事。
反而會留意的,科技一日千里,新app會否帶出令人難忘回憶,都係等天貓app出咗一排,手機系統更新後再研究可否嘗試使用,冇住心加上太大風險,小心為上,不急於一時。

佢同逼逼青爐 熊貓重疊爭客
王生其實已經等執
只係燒緊你地股東嘅錢

引用:
原帖由 john117 於 2021-5-4 03:47 PM 發表

如果天貓要落場
HKTV魔玩L完啦
望都係咁望啦!

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-5-4 03:50 PM 發表

我上佢個網買嘢超過200元免運費, 過兩日去店舖取貨.
街邊藥房的貨品售價, 都要計埋運費.
有部份人喜歡送上門,唔洗自己搬

天貓財雄勢大, 佢用大陸淘寶的經營手法, HKTV魔就要食屎.

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-5-4 03:30 PM 發表
HKTV魔根本就係搵笨柒, 我中過一次伏就以後都唔幫趁, 我買一罐黑零奶粉係170元, 點知街邊藥房只賣150元. HKTV魔又開實體零售店, 所賣的食品貴到飛起又易腐爛, 一定死硬, 執笠收場.
講到做生意及創新手法, 大陸人真係頂瓜瓜.
網店標價已經比街外貴,未夠一定金額就算門市自取都要再加手續費,試過一次冇回頭

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-5-4 15:30 發表
HKTV魔根本就係搵笨柒, 我中過一次伏就以後都唔幫趁, 我買一罐黑零奶粉係170元, 點知街邊藥房只賣150元. HKTV魔又開實體零售店, 所賣的食品貴到飛起又易腐爛, 一定死硬, 執笠收場.
講到做生意及創新手法, 大陸人真係頂瓜瓜.
用股民$玩,蟲 蝕就股東,得就自己。

引用:
原帖由 霸王擰 於 2021-5-4 03:48 PM 發表

我上網睇話照用淘寶app,但都要研究下到底點用。
其實天貓係咪要有獨立ID?唔可以用淘寶ID?,我只係用淘寶,冇用過天貓,謝謝

萬億市值阿里爸爸容乜易踩死hktv mall,只係睇殺唔殺你姐

引用:
原帖由 juniorcow 於 2021-5-4 03:57 PM 發表

網店標價已經比街外貴,未夠一定金額就算門市自取都要再加手續費,試過一次冇回頭
$200 都唔夠

自從社會暴動已經delete,永遠唔會幫襯,仲俾我有一次食飯見到呢隻王曱甴,嗰隻鬼鼠眼係咁望住我,我心諗你以為我係國安?身有屎咁

引用:
原帖由 yiveland 於 2021-5-4 03:15 PM 發表
阿里巴巴(09988)旗下「天貓香港」將於周三(5日)起在港試業,目前已有逾2,000個中外品牌及各大小商家進駐。受消息

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210504/photo/bkn-20210504112223113-0504_00842_001_01b.jpg?20210504113957

百億市值幻滅, 魔童玩完!

新 ...
魔童已搵公司及儍仔唔少,唔信睇佢依半年放幾多港視股。

hktv貨品從來都不平,只是賣手足情

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]