• 瀏覽: 15,680
  • 回覆: 147
+2
玩野?!今時今日民陣你玩唔起!

咁多年來,都係行下街乞下錢,有底線既警察唔會阻佢地發達,但呢穫班手足玩到咁大,又燒舖又打人,點回應都死

律師又有工開
今次肥仔

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2021-5-4 03:12 PM 發表
不認同社團條例就可以唔蹲守?
唔回應就將佢定為非法社團

連邊個莊邊個閒都未識分

引用:
原帖由 男E 於 2021-5-4 03:04 PM 發表
民間人權陣線召集人陳皓桓今日回應警方有關社團事務主任信件,表示對有關信件感詫異,質疑警方過去多年一直與民陣合作,從未警告或質疑民陣為非法組織,決定不會逐一回應社團註冊主任的提問。

陳皓桓上月底到旺角警署報到期間,收到社團事務主任文件,指民陣涉嫌違反社團條例,要求民陣以書面向社團事務主任提供6項資料,包括成立以來的收入來源及開支、銀行及戶口號碼等,以及去年12月舉辦國際人權日聯署的目的。

...
之前一直係搜集罪證,而家時機成熟咪要一舉炒起個犯罪集團囉

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-5-4 03:12 PM 發表
今時唔同往日,之前就話忌你三分啫,依家擘晒面,政府站在強勢一邊,仲唔趁你病攞你命呀
好合理的做法。

咩話,民陣同警方合作?教班黃畜情何以堪呀

引用:
原帖由 男E 於 2021-5-4 03:04 PM 發表
民間人權陣線召集人陳皓桓今日回應警方有關社團事務主任信件,表示對有關信件感詫異,質疑警方過去多年一直與民陣合作,從未警告或質疑民陣為非法組織,決定不會逐一回應社團註冊主任的提問。

陳皓桓上月底到旺角警署報到期間,收到社團事務主任文件,指民陣涉嫌違反社團條例,要求民陣以書面向社團事務主任提供6項資料,包括成立以來的收入來源及開支、銀行及戶口號碼等,以及去年12月舉辦國際人權日聯署的目的。

...
合作??無病吖?你唔搞呢啲更合作!動用幾多警力物力封幾多條街,幾多車要改道吖?

民陣同美國政府合作唔止多年呢!

引用:
原帖由 luckyma 於 2021-5-4 03:09 PM 發表
民陣與警合作多年...
如果警察同民陣合作多年,就真係要徹查下警黑合作,做咩咁都要批

這個社會的當權者突然間可以說你這麼多年來根本不存在

身有屎,佢都唔知點答
索性唔答

聞陣係咪自作多情呀

引用:
原帖由 x747x 於 2021-5-4 03:07 PM 發表
認同民陣。身有屎,點回應呀?
希望所有民陣成員個個坐十年以上。
X2

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]