• 瀏覽: 3,064
  • 回覆: 67
引用:
原帖由 ericcowcow 於 2021-5-4 10:14 PM 發表

約埋俄羅斯一齊舉事,老美首尾未能呼應間,大局已定。
一旦出兵一定閃電戰,兩三日就搞掂,到時已成既定事實,各國只可接受。
中俄聯手其實已可打贏美國

就算美國有北約軍支援,但北約武器都dated

熱賣及精選
引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-5-4 06:10 PM 發表

大陸果D5毛聞會睇人變白痴
陳年估董了寧號當寶
攻打台灣,有無航母都夠做啦,寶乜柒喎?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-5-4 06:16 PM 發表

只會越遲越難,到台灣真係趁這時間輪入美國大殺力武器,及加速洗腦台反抗意色,到時引起的對戰死傷,相信是而家的很多倍!
中華民國強項係乜?就係每戰必敗囉,而且逃兵人數更係一絶,你真係信戰到一兵一卒咁勁?有咁好鬥志,當年就唔會輸得咁快啦。

引用:
原帖由 @海東青 於 2021-5-4 08:41 PM 發表

留島不留人,呢句嘢唔係靠嚇…
無理由通殺,平民百姓是無辜架嘛。

引用:
原帖由 天下唯攻2.0 於 2021-5-4 23:06 發表

無理由通殺,平民百姓是無辜架嘛。
一將功成萬骨灰,台島獦獠認命吧…

閒話一句…般若定實相
引用:
原帖由 天下唯攻2.0 於 2021-5-4 10:59 PM 發表

攻打台灣,有無航母都夠做啦,寶乜柒喎?
有就更好,而家遼寧艦守住的位置,提供了中國軍一條海上安全通道,阻止美軍在中國戰機飛行行線之,設炮艦轟擊!

當中國有四艘航空母艦的時候,就解決台灣的時機。

政治不正確嘅小弟
一早就估老共唔想統....住,係直頭和統都唔想
主要係唔想養班伕桑皇民,和平時期佢地好大殺傷力

當年一出「反國家分裂法」,劃左幾條開火紅線
「只要台灣乜乜乜,我就物物物」
係人都知呆灣阿頭係美國,即係話比老美知 好好睇實呆灣
掉轉講就係「唔想我開火就咁咁咁」

老共放棄呆灣咩?肯定唔係
同美國開火,唔攞返呆灣就係老共呆
攞返呆灣 就完破第一島錬
幾艘導彈潛艇如魚得水,連老舊嘅巨浪2都可以輕鬆 隠秘攻擊老尾本土

嘅然 統又煩唔統又煩,不如就留返 開大火時武統
到時可以簡單又粗暴,留島不留人都得
唔會有機會比你學香港咁玩,2千萬人一係攞 2代證,一係 餵魚

以上係幾年來嘅 觀察及推測,如有雷同,實屬呆人不幸

老共嘅目標係中華服興
復興係乜?天朝呀
區區一個呆灣島仔,唔值得花太多心思時間

亞乜水, 點解要答你? 

統一進程早已在路上
近年武統準備有軍事上精良化加快建設
文統方面虹吸效應招攬灣灣人才到大陸各種發展合作交流
今年惠台26條有補助台農到大陸政策
臺胞可以免費打疫苗,等同國民待遇
2019年閱兵花車除了各省港澳還有台灣納入
國家交通規劃有高鐵直通台北規劃圖
台海之聲今年3月24日重新啟動
一系列鋪陳都是在為統一做準備
相信習大大第三任期之內應該會完成統一

一紙幽心任墨冷,  一毫底事畫千骨   

一夕烟雨逐滄海,一書素簡淡薄身
引用:
有冇人答到我,究竟大陸幾時先肯攻台統一架?
凡人怎答這問題?要仙人才能答吧?

之前的扶乩預言,解讀不出武統事件。預言台灣終有大難,不知能救到多少人。之後東海人九國春共榮圈成立,不過,那時地圖上可能再找不到台灣島了。

當樓主肯去參軍既時侯就係大陸攻台之時!現在就係等緊樓主你

引用:
原帖由 Visita 於 2021-5-4 02:14 PM 發表

項莊舞劍,志在老美。武統台灣省話乜易,志在引誘老美來打殘太平洋艦隊,導致美國霸權沒落。 美國不能承受戰敗後果!
x2

武統台灣,三日已足夠;難在無法預知美軍何時進攻

打垮老美,終結美元霸權,才是中國為世界和平做既偉大事業

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-5-4 06:16 PM 發表

只會越遲越難,到台灣真係趁這時間輪入美國大殺力武器,及加速洗腦台反抗意色,到時引起的對戰死傷,相信是而家的很多倍!
現代軍事科技發展到現在越來越趨向于綜合國力比拼,產業集群規模,多技術系統整合,講究的是海陸空天全領域系統性協同作戰,就台灣那東拼西湊的武器只會越來越落伍,美國也不敢把一線裝備賣給台灣,頂尖軍事裝備只有少數幾個國家有能力研發製造,例如四代機就只有中美能搞出來,其餘綜合國力有限的國家如日本,韓國,英國,印度這些,吹了多少年的四代機連樣機都拿不出來,這種情況在下一代戰機甚至就中美敢搞,也有能力投入海量經費研發,其餘國家想都不會去想,軍產業代差會越來越向中美集中,

曰曰都係,噴口水都噴死菜菜子啦,如果菜菜子有孫可能會見到呢一曰

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]