• 瀏覽: 8,784
  • 回覆: 153
+3
七大工業國外長會議在英國倫敦召開。東道主英國外相藍韜文與美國國務卿布林肯先舉行雙邊會談。 藍韜文在會後說,有討論中國議題,有需要捍衛西方的價值觀,要中國履行承諾,無論是關於中英聯合聲明對香港的承諾,還是其他更廣泛的承諾。 他又說,在可行情況下,英美尋求以建設性方式,以明智和積極態度在例如氣候變化等議...

今時今日係講東方的價值觀

英國請履行承諾,無論是關於中英聯合聲明對香港的承諾,還是其他更廣泛的承諾。

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1589080-20210504.htm

英狗咪對牛彈琴

我租屋比你住,後來收返,應承你唔管原住客。但問題系原住客系我屋吸毒,放火。咁都唔管得?

老處冥你啅淫之流
於腥港玩聞屎呃錢呃左廿年
一直相安無事順風順水
而家交棒比含雀亭羊戇Q幾年
就玩到返唔到轉頭冇錢再呃
你話新一代係勁定廢

引用:
原帖由 apmichael 於 2021-5-4 12:10 PM 發表
七大工業國外長會議在英國倫敦召開。東道主英國外相藍韜文與美國國務卿布林肯先舉行雙邊會談。 藍韜文在會後說,有討論中國議題,有需要捍衛西方的價值觀,要中國履行承諾,無論是關於中英聯合聲明對香港的承諾,還是其他更廣泛的承諾。 他又說,在可行情況下,英美尋求以建設性方式,以明智和積極態度在例如氣候變化等議...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1589080_1_L_20210504072040.jpg
我係香港土生土長, 我唔喜歡飲可樂呀!

1. 普選特首 ....   當日係被犯民否決!!  藍生 呢點唔該你問番佢地

2. 中英聯合聲明對香港承諾 ....  有冇承諾 破壞國家安全人士 唔拉得?  有冇承諾 暴徒 唔拉得?  有冇承諾 港毒 唔拉得?  藍生 呢點唔該你 澄清 下先

而家一樣馬照跑,舞照跳。

引用:
原帖由 apmichael 於 2021-5-4 12:10 PM 發表

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1589080_1_L_20210504072040.jpg
係唔守唔履行中英聯合聲明,咁又點,吹得我漲咩,唔順打過囉。

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-5-4 12:19 PM 發表
我租屋比你住,後來收返,應承你唔管原住客。但問題系原住客系我屋吸毒,放火。咁都唔管得?
租佢個頭, 從來冇俾過租

英美同埋班歐盟鬼佬真係走火入魔,
自己人權、經濟同抗疫搞到屎一樣,仲得閒日鳩日提住中國 
真係比中國人更關心中國

引用:

個聲明未廢架咩?

原來英國承諾用BNO接收香港人㗎
重有承諾要港獨㗎

引用:
原帖由 paoon 於 2021-5-4 12:29 PM 發表

你話  係 "唔守唔履行"  就係  "唔守唔履行" ? .... 因為 "吹唔得我漲" ?   

本末例置 !!

根本 宜家係 嬰角 佬講唔出 中國 點樣 "唔守唔履行" 中英聯合聲明,  
但就隨意抹黑+語言偽術呃人,  "吹得我漲咩,唔順打過囉"  咁

引用:
原帖由 paoon 於 2021-5-4 12:29 PM 發表

都預左英國唔守唔履行中英聯合聲明

POKAI RTHK NEWS, REPORTING ANTI CHINA HONG KONG NEWS AS ALWAYS.  

CLOSE RTHK ASAP
DELAY NO MORE

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]