• 瀏覽: 20,983
  • 回覆: 305
引用:
原帖由 smartchu 於 2021-5-4 11:02 AM 發表

是美國顧問早年建議台灣建立防空導彈為主的防空戰略
認為台灣縱深不足,機場被炸就很容易失去空優
不適合以戰機為主的防空戰略
因此台灣多年主力硏發導彈
目前有近萬支防空導彈
是全球防空導彈密度最高前兩名(另一是以色列)
而近年又大量生産及購入大量反艦導彈
目標是可所有海上艦艇
導彈需要雷達尋找目標,你覺得開戰時候,台灣還能剩下幾個大型雷達,大型雷達是躲不起來的,小型雷達和移動又唔夠力

說明呆灣比老美昆足咁多年 🤣

上個月一次過三艘主力戰艦交付解放軍使用睇來嚇窒美軍

引用:
原帖由 愚人之石 於 2021-5-4 09:45 AM 發表
係人都知啦,你一樣可以講中國用核彈一分鐘可以夷平台灣添

咁又點呢?
對付臺灣根本唔使用核彈。
而家先點解你名叫禺人........之石

台灣自己嘅導彈最出名就係射自己人啦!

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2021-5-4 09:36 AM 發表
你老尾唔係鳩縮呀嘛?
縮咗好耐啦。
上次被人問如果大陸攻擊臺灣時,美國會點做,布林肯就指左右而言他,唔敢回答。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-5-4 09:34 AM 發表
台軍自認漢光演習電腦兵推加上表演性質濃厚的實兵操練,已經能夠涵蓋所有敵情想定,美方看法則不儘然同意。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210503/465854273817677824964513.jpeg/Ln77ctXvK61ckwuDobdnx8B3GZWDbfeoGFAB-RhQAfk?v=w1280r16_9

美方人士表示,台軍從未 ...
咁容易仲吹?做啦,仲等咩?
傻強日日得個吹。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-5-4 09:34 AM 發表
台軍自認漢光演習電腦兵推加上表演性質濃厚的實兵操練,已經能夠涵蓋所有敵情想定,美方看法則不儘然同意。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210503/465854273817677824964513.jpeg/Ln77ctXvK61ckwuDobdnx8B3GZWDbfeoGFAB-RhQAfk?v=w1280r16_9

呆娃真係陰公囉,狗主自私保命棄養好正常。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-5-4 09:44 AM 發表

解放軍如果真係進攻, 美帝採你萊島都傻啦, 重記唔記得日本大海嘯, 美帝航母話去救援, 點知一話有幅射就走都走唔切, 後來仲話要告日本
三軍未動 糧草先行
有水過水 冇水散水

引用:

佢係想叫台灣唔好用自己嘅武器啦,快啲買多啲美國次等武器,台灣重唔快啲俾保護費

何解當年會輸給老解,明白晒啦!呆仔為黑金而運作的軍隊,解放軍是為了中國人的尊嚴而戰的軍隊!雙差太大了!

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-5-4 11:43 AM 發表

導彈需要雷達尋找目標,你覺得開戰時候,台灣還能剩下幾個大型雷達,大型雷達是躲不起來的,小型雷達和移動又唔夠力
根本無機會發射

馬英九早就講咗,大陸嘅第一擊就係最後一擊。

佢只係演習都出事   點打?

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2021-5-4 09:36 AM 發表
你老尾唔係鳩縮呀嘛?
都無伸出嚟點算縮呢?🤪

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]