• 瀏覽: 21,028
  • 回覆: 305
美國根本唔會為咗台灣出兵

只會賣武器比台灣叫灣灣自己打

引用:
原帖由 caihk 於 2021-5-5 04:36 PM 發表
美國根本唔會為咗台灣出兵

只會賣武器比台灣叫灣灣自己打
敗燈話收起老菜婆做洩慾器、間吾中益下奸2偉過下㽼!大6打呆灣関佢鳩事咩!傻仔都知哪、係六蛆信米角啫!

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-5-5 08:39 AM 發表

原來你甘想中國人內鬥同死人??大家做晒炮灰你甘開心?
人地是台灣人喎,點會是中國人內鬥?

引用:
原帖由 67中國 於 2021-5-5 06:27 PM 發表

人地是台灣人喎,點會是中國人內鬥?
當區地要台獨,脫離中國的時候,確實就不當自己是中國人,果時候就要武力解決,沒錯,你講的無錯

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-5-5 08:39 AM 發表

原來你甘想中國人內鬥同死人??大家做晒炮灰你甘開心?
佢講事實啫. 你可能唔知, 六、七十年代, 台灣啲郵票的而且確寫住光復大陸四個字, 不過佢哋只可以打咀炮而冇本事去做之嘛.

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-5-5 07:07 PM 發表

當區地要台獨,脫離中國的時候,確實就不當自己是中國人,果時候就要武力解決,沒錯,你講的無錯
他們有自己的軍隊,總統,又不需要聽命於中共,什至對著幹,不就是已脫離了嗎?

引用:
原帖由 67中國 於 2021-5-6 08:15 AM 發表

他們有自己的軍隊,總統,又不需要聽命於中共,什至對著幹,不就是已脫離了嗎?
哦??原來老蔣45年的時候就是兩個國家

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-5-6 09:42 AM 發表

哦??原來老蔣45年的時候就是兩個國家
講歷史是多餘,台灣在自身操作上根本就是一個國家

引用:
原帖由 67中國 於 6-5-2021 09:48 發表

既然係咁又洗乜毒立

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-5-6 10:07 AM 發表

既然係咁又洗乜毒立
一間公屋裡面一個床位都可以話係一個國家啦, 只係差在有無人承認姐

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-5-6 10:07 AM 發表

既然係咁又洗乜毒立
獨立?台灣人民很多都安於現狀,而且操作上已是獨立,只是對岸加埋有班小粉紅玻璃心忍唔倒啫,常常說要武統又唔知一定做唔倒

引用:
原帖由 67中國 於 6-5-2021 10:16 發表

獨立?台灣人民很多都安於現狀,而且操作上已是獨立,只是對岸加埋有班小粉紅玻璃心忍唔倒啫,常常說要武統又唔知一定做唔倒
咁就5洗有台毒派啦

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-5-6 10:19 AM 發表

咁就5洗有台毒派啦
咁對岸常說要武統來做什麼,接受現狀咪得囉

引用:
原帖由 67中國 於 2021-5-6 09:48 AM 發表

內戰還沒結束呢,國共沒簽訂過停火協議,理論你一日唔宣布獨立,還是一場打了80年內戰,其實現在和45年一樣,一個國家兩個政權,中共打台灣繫結束內戰,同樣,你台灣也可以打中共加,歡迎

無論台灣做咩操作都只是一個分裂國家中的政權,而不是國家

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-5-6 10:39 AM 發表

內戰還沒結束呢,國共沒簽訂過停火協議,理論你一日唔宣布獨立,還是一場打了80年內戰,其實現在和45年一樣,一個國家兩個政權,中共打台灣繫結束內戰,同樣,你台灣也可以打中共加,歡迎
一中各表囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]