• 瀏覽: 17,327
  • 回覆: 305
  • 追帖: 2
出口述棄台論
呆蛙驚恐:爸爸保護我,買買買

一紙幽心任墨冷,  一毫底事畫千骨   

一夕烟雨逐滄海,一書素簡淡薄身
熱賣及精選
引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2021-5-5 06:24 AM 發表

仲有八國聯軍嗎?就算有都會俾老解吊打啦,你還活在清朝年代
中國有核彈和核潛艇,你話美國有防空能力,可以就話不怕中國,我想知道英國,加拿大,澳洲尼點三流軍事國家憑咩敢挑戰中國的核彈和核潛艇

既然八國聯軍,中國就不會對美國外的其餘七國客氣,你打我,一樣系侵略者,原來這地球上有甘多國家經得住中國核報復,睇唔出窩

點黃人真搞笑,以為尼個年代系滿清

邊個國家如果到時連同通美國侵略得中國,就是敵對國家,中國的導彈打不到美國本土,不代表日本,澳洲,英國打不到,誰敢拿自己國家人民的命試試洲際導彈? 不會有傻瓜覺得美國會幫其餘出兵的國家守衛國土,抵擋核彈吧?所以我又真想睇睇有邊個傻佬會敢站出來陪美國顛,挑戰核大國

想你送咗個島比佢

引用:
原帖由 變性太狼 於 2021-5-4 11:08 AM 發表

老尾梗係唔刮你啦,幫台灣等同向大6宣戰,到時美軍係菲律賓,南韓,日本D基地就會首當其衝被解放軍亂彈飛舞,下個目標就係關島,夏威夷以至美國本土。
老尾人命咁經貴,你話老美犯唔犯著同你博丫?
菲律賓、南韓、日本和新加坡都未必會讓美軍利用軍事基地出兵,4地政府都唔想捲入戰爭

強國武統台灣成功末?強國畜又打咀炮又FF?如悶啊

咁呆灣要繼續同老尾購買過期廢鐵先可以抵禦第一擊,跟住再買多啲就頂到第二擊,如此類推…………

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-5-4 09:34 AM 發表

台軍自認漢光演習電腦兵推加上表演性質濃厚的實兵操練,已經能夠涵蓋所有敵情想定,美方看法則不儘然同意。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210503/465854273817677824964513.jpeg/Ln77ctXvK61ckwuDobdnx8B3GZWDbfeoGFAB-RhQAfk?v=w1280r16_9

美方人士表示,台軍從未 ...
其實要打台灣根本唔洗過去...呢個年代仲同佢肉膊咩...

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-5-4 09:34 AM 發表

台軍自認漢光演習電腦兵推加上表演性質濃厚的實兵操練,已經能夠涵蓋所有敵情想定,美方看法則不儘然同意。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210503/465854273817677824964513.jpeg/Ln77ctXvK61ckwuDobdnx8B3GZWDbfeoGFAB-RhQAfk?v=w1280r16_9

第一:怯
第二:太遠
第三:成本高

第四:屈買武器
第五:國內加軍費

引用:
原帖由 tongtong2047 於 2021-5-4 10:06 AM 發表

滷味嘩! 有乜依旭第一時間反方向走路!
採賣菜婆都有味! 保命最重要!
係呀,此終係你自己國家嘅事,係個八婆鍾意比人利用嚟對自己國家破壞,重好似好叻咁

放心,台軍一開波就會投降,不作無謂犧牲

美國係想話
台灣好比地我起美軍機地

菲人黎旅遊我唔會排擠佢地
但要求港人唔請菲人係要經濟打擊佢地
護保在菲旅客都做唔到
唔打擊佢地經濟
佢地點識反省
引用:
原帖由 lrr174 於 2021-5-4 10:37 AM 發表

第一輪當然係破壞台政府防守, 但始終要登陸 否則得個吉
然後 當台守軍被消耗, 八國聯軍就會接手,  雖然可預期解軍意志頑強, 但雙方實力差距仍很大
醒下啦,家陣係2021年啦,仲八國聯軍

引用:

美國只想臺灣買多點武器。

引用:

尾國又藉口想賣武器俾台仔

講到一片大好型勢,仲唔快d武統台灣?唔好原來又係鳩吹打飛機喎

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]