• 瀏覽: 21,063
  • 回覆: 305
你老尾國從來只係想賣過期武器比呆灣省而已

美國又叫台灣買武器了

引用:
原帖由 lrr174 於 2021-5-4 10:23 AM 發表
首先, 北京唔會先發制人 (因為勝算低),  國共內戰II 既必要條件是 台灣宣毒, 咁 解軍 會被迫 出擊

然後, 問題永遠係   .... 尾角願唔願意 付出相當代價 去 支持 台灣宣毒 ?
客觀睇, 中尾 一開拖, 以尾軍軍事優勢 , 尾角贏就贏硬勒 .... 但假設尾角消耗了巨大軍力及傷亡, 到頭來台灣仍然是台灣 ....咁 尾角 得益 響邊度?  冇羅, 所以 尾角 角度睇 絕對 ...
除非美國喺電子戰打贏,否則輸硬

講咁多野即係叫台灣唔好用自家飛彈,要比錢買老美果d 呀,速速課金啦,仲望

想台灣俾多d錢買野姐

引用:
原帖由 waltzno2 於 2021-5-4 10:39 AM 發表
都唔明萊豬點解會希望美軍幫手?而家開晒口話好難打,仲有乜可以救到佢呢?
美國如果真係白痴到要為台灣而出手, 即係正面向中國宣戰
軍事上當然有差距, 打唔打得贏就另一回事
但到時唔會只得中美兩國玩, 其他國家被逼要選邊企, 會演變成全球戰爭
作為主戰場既台灣島, 其死傷及破壞程度係無法計算
經濟上就會全球攬炒

不怕,呆蛙話用愛可以打勝仗

台灣機場唔好話抗炸,就連防水都未搞掂。。。。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-5-4 09:34 AM 發表
台軍自認漢光演習電腦兵推加上表演性質濃厚的實兵操練,已經能夠涵蓋所有敵情想定,美方看法則不儘然同意。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210503/465854273817677824964513.jpeg/Ln77ctXvK61ckwuDobdnx8B3GZWDbfeoGFAB-RhQAfk?v=w1280r16_9

美方人士表示,台軍從未 ...
躝癱賤國

引用:
原帖由 lrr174 於 2021-5-4 10:37 AM 發表

第一輪當然係破壞台政府防守, 但始終要登陸 否則得個吉
然後 當台守軍被消耗, 八國聯軍就會接手,  雖然可預期解軍意志頑強, 但雙方實力差距仍很大
就算百國聯軍,次次都係得美軍英軍去打。

引用:
原帖由 tongtong2047 於 2021-5-4 10:06 AM 發表
滷味嘩! 有乜依旭第一時間反方向走路!
採賣菜婆都有味! 保命最重要!
走得慢……契弟

可能已經有無數橡皮艇登陸咗台灣。

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-5-4 10:35 AM 發表
等於一個大只佬,砍個老婆。隔離老王會用命去幫手?最多咁系喝幾聲外報警
我改編少少 ....

大只佬 個老婆 同 隔離老王 通姦,  大只佬 死忍,
突然個女人 話要離婚, 大只佬 忍無可忍 唯有發難要 強行拖個老婆 返屋企,
隔離老王 會用命去幫個女人 ? 之後 同個女人結婚 ?
.....
大只佬 要既係尊嚴
個女人 要既係浪漫
隔離老王 只諗住羅著數

美帝賣咁多軍火俾台灣原來係坑嚟?

快的出兵啦,聯合國都聽你話啦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]