• 瀏覽: 14,247
  • 回覆: 148
+7
引用:
原帖由 longgun67 於 2021-5-4 09:53 AM 發表

仆街黃撚教師淨係識呃班小朋友出黎
自己仔女?no way
黃屍老早已送自己孩子去外國讀書🤔

偷偷地繼續培養黑學!

黃黑教畜,誤人子弟
清除毒瘤,還港安寧

講得be water , 呢個教師已經係偏向一面。點比佢教下一代

垃圾黑教師

有借有還

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2021-5-4 08:00 AM 發表

黃大仙龍翔官立中學一名前通識教育科教師,日前被教育局以專業失德為由,「釘牌」取消教師註冊。該校昨如常舉行文憑試,有應屆考生指涉事教師在課堂上曾討論反修例事件,教師形容事件「代表香港將失去自由」,過往亦討論「六四事件」,又形容她離職突然,個別學生收到她留言「Be Water」道別。教育局未進一步披露個案詳情,強調處理不枉不縱。記者 袁嘉詠

據了解,涉事女教師在龍翔官中任教通識教育科。該校昨如常舉 ...
仲有好多未釘

引用:
原帖由 好逸惡勞 於 2021-5-4 08:22 AM 發表
抵死啦,咁就冇咗官校教書呢份咁好的工作,以後仲冇得教書,去做外賣仔啦,死蠢
我估佢會自殺

應該先教自己仔女親戚朋友上街
再回來教學生嗎

國安埋位,講出果啲說話就煽動分裂 !!

引用:
原帖由 瑪卡 於 2021-5-4 09:55 AM 發表

黃屍老早已送自己孩子去外國讀書🤔
呢啲教師咪正一死仆街囉,死人地果啲仔女,自撚私
抵佢比人釘牌

引用:
原帖由 hkjacky 於 2021-5-4 08:50 AM 發表
考生劉同學憶述,她是自己的班主任與通識教育科老師,課堂上曾提到反修例爭議,形容「代表香港將失去自由」,同時提到示威者行為違法,他認為授課內容持平中立,提供不同角度觀點,讓學生自行思考。

劉同學指涉事女教師上課時,不曾提及相關政治議題及個人立場

呀劉同學前言不對後語喎
阿同學年紀細啫...

違法係事實,"失自由"係意見,唔教學生反對/防止違法,係另一個意見。

淨教一個偏頗角度,就唔叫多角度,一係搵多位黃同學做證,阿老師有教佢地升國旗,唱國歌,擁護基本法吧。

垃圾早炒早著

引用:
原帖由 longgun67 於 2021-5-4 10:04 AM 發表

呢啲教師咪正一死仆街囉,死人地果啲仔女,自撚私
抵佢比人釘牌
其實大部份教屍都可能係黃🤔🤔

恭喜賀喜垃圾教畜,終於有食屎自由

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]