• 瀏覽: 33,026
  • 回覆: 7
  • 追帖: 1
+12
去年7月至今年1月期間,有7000名港人BNO持有者以LOTR(leave outside the rule)形式,破例可先移居英國。不過,走得急亦代表容易出現問題,《南華早報》近日訪問了一些已抵達英國的香港新移民,發覺他們租屋住已是一個大難題。

utube唔係有圖有真相咩
有心呃你上賊船,就算有片都可以係假嘅
英國經濟唔好係事實
佢哋嘅政策係為咗英國本土人,定係住5年都仲係旅居海外的真港豬

新聞來源連結:
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/8391196-香港中產移居英國變草根住劏房-還要先交半年至1

引用:
原帖由 褲浪白條 於 2021-5-4 07:59 AM 發表
有個叫Tom Lau去到英國租劏房,仲要比業主篩選,最搞笑業主原來係內地人。柒到甩碌,笑死人。
呢個真係笑位

引用:
原帖由 MarkIV 於 2021-5-4 08:13 AM 發表
呢啲post就咪L出啦!求神拜佛都希望曱甴快啲離開香港,最好客死異鄉!
係出畀港豬睇
至於曱甴

引用:
原帖由 DSOM 於 2021-5-4 09:09 AM 發表

做乜阻人去砌鬼妹??
越南妺妹就有

引用:
原帖由 celica9204 於 2021-5-4 10:19 AM 發表
揸六萬五蚊去移民? 天大笑話! 呢個budget 係我以前一家去日本玩兩星期既開支!
攞六萬幾果個,九成係二月前身有屎但冇錢果班,又想去英國working holiday,等過完冷河返香港再揾過

引用:
原帖由 奇異果博士 於 2021-5-4 10:38 AM 發表

乜民主英國都有劏房、蝸居呢啲住屋問題?上網說好的獨立屋、私家花園、草地呢?
其實我都起英國住過兩個多月套房,當時大學冇畀宿舍我住,據我所知,英國阜仔有很多套房租盆的,又可以逃稅

引用:
原帖由 大黑仔 於 2021-5-4 10:42 AM 發表

去到英國從此要過住俾人監控的生活,你用佢地張儲值搭車,英國政府全部有晒資料,我個朋友試過一星期去咗3次超市,馬上收到政府通知話出門次數太多。🤣🤣🤣
1984講既咪係GB囉

引用:
原帖由 ft907 於 2021-5-4 02:17 PM 發表

睇清楚巴士的係咩背景先啦.....藍媒,  梗係有咁衰講咁衰
南早呢~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]