• 瀏覽: 33,049
  • 回覆: 532
  • 追帖: 1
+12
上文好誤導,其實在英國問題在香港一樣遇到, 香港人在港若不是有私樓,有父母屋,有公屋,咪一樣要交租!更衰是香港租金及樓價比英國貴,但香港人工資不及英國呀!

睇到65000儲款......屌

引用:
原帖由 褲浪白條 於 2021-5-4 07:59 AM 發表
有個叫Tom Lau去到英國租劏房,仲要比業主篩選,最搞笑業主原來係內地人。柒到甩碌,笑死人。
呢個真係笑位

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-5-4 07:56 發表
買英國樓收租冇得輸
租番俾BNO港人?

有咩咁出奇,英國人一向睇唔起華人,以前係咁,現在亦唔會例外

引用:
原帖由 褲浪白條 於 2021-5-4 07:59 AM 發表
有個叫Tom Lau去到英國租劏房,仲要比業主篩選,最搞笑業主原來係內地人。柒到甩碌,笑死人。
外國租樓不嬲係咁,亞裔比較難,仲要寫信impress業主。d樓又舊牆又薄,基本9點半過後沖涼或沖廁都會俾鄰居投訴

引用:
原帖由 Boris2600 於 2021-5-4 07:40 AM 發表
去年7月至今年1月期間,有7000名港人BNO持有者以LOTR(leave outside the rule)形式,破例可先移居英國。不過,走得急亦代表容易出現問題,《南華早報》近日訪問了一些已抵達英國的香港新移民,發覺他們租屋住已是一個大難題。

https://media.bastillepost.com/wp-content/uploads/blogger/2020/10/Ariel_FB.jpg
做乜阻人去砌鬼妹??

引用:
原帖由 MarkIV 於 2021-5-4 08:13 AM 發表
呢啲post就咪L出啦!求神拜佛都希望曱甴快啲離開香港,最好客死異鄉!
係出畀港豬睇
至於曱甴

引用:
原帖由 元朗雞地前住戶4 於 2021-5-4 08:20 AM 發表

on L 9 的曱甴廢閪,全身得六萬五港紙學人移民去英國?DLLM 仲要同 “大陸人業主” 租劏房?廢撚到喊呀......

弱智黃狗曱甴,唔死冇撚用。
擺明係身有屎走路啦,仲話“去到英國先感受到並懷念香港的便利”,懷念香港便利,點解要堵路,燒鋪,打爛紅綠燈?令到我好唔便利喎。甴曱真係唔死都無用。

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-5-4 08:50 AM 發表

乜水
一個雞蟲商台前DJ

有聞煮空氣瞓街都值啦,可況仲有劏房住,人上人生活呀。

引用:
原帖由 DSOM 於 2021-5-4 09:09 AM 發表

做乜阻人去砌鬼妹??
越南妺妹就有

去到買樓啦,仲租乜鬼屋。
請佢地記住,香港係極權政府,民不聊生架,係個邊發生乜事都唔好返黎吖。做隻英國臭鬼啦

黃畜經常話自由重要過金錢,千其唔好返嚟

文中提到有條反中窮L去到英國要跪低同大陸人租樓 真係戇撚柒鳩到一個點

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]