• 瀏覽: 33,094
  • 回覆: 532
  • 追帖: 1
+12
真係好笑,香港地,一個真真正正中產,賣左層樓閒閒地拎住七八百萬過去,求其搵間二三百萬獨立屋仲有五六百萬揸手,慢慢搣都食過世啦,都未計自己積蓄喎

你話兩手FING FING過去就食風,手頭有個錢過去就好過留係香港!呢D黨媒文宣都係留俾D唔用腦思考既人睇算吧啦

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-5-4 07:56 AM 發表
買英國樓收租冇得輸
扮反共眾籌冇得輸

呢啲post就咪L出啦!求神拜佛都希望曱甴快啲離開香港,最好客死異鄉!

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2021-5-4 08:10 AM 發表

扮反共眾籌冇得輸
人家在英國買樓收租, 替他們開心, 證明兩個夠眼光

引用:
原帖由 必佬 於 2021-5-4 07:44 AM 發表
關人鳩事,最重要係可以享受民主帶來嘅樂趣
能夠呼吸住民主的空氣為西人通渠紮鐵送外賣

就算呢d工種香港都有
去到英國交多d稅都係值得

引用:
原帖由 Boris2600 於 2021-5-4 07:40 AM 發表
去年7月至今年1月期間,有7000名港人BNO持有者以LOTR(leave outside the rule)形式,破例可先移居英國。不過,走得急亦代表容易出現問題,《南華早報》近日訪問了一些已抵達英國的香港新移民,發覺他們租屋住已是一個大難題。

https://media.bastillepost.com/wp-content/uploads/blogger/2020/10/Ariel_FB.jpg
好多香港人身在福中不知福,香港稅低,找工作容易,專業人士收入比西方國家高(稅後計),就以為全世界都一樣,佢哋香港生活得好就覺得係自己優秀(真岸九,優秀值幾錢一斤?去到人哋嘅地方,連好啲嘅工作都冇,何以表現優秀呢!?),去到邊度都一樣發光發亮,其實幾岸九

毒菓及討論區一些硬銷BNO嘅人,成日話大陰角有幾好,租金及生活費可以好平,真係罪孽呀!英國平租嘅地區冇工做,有工作的地區就租金貴,生活迫人來形容英國嘅生活就啱!

父母經常話為子女未來移民英國,其實係害死啲仔女,歧視不在話下,佢哋啲子女未來在英國大部份都會搵唔到工作,一世做個廢人

唔駛驚,據聞D有錢黃人,會去英國幫助手足

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2021-5-4 08:10 AM 發表

扮反共眾籌冇得輸
食正呢條水, 最緊要有錢賺

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-5-4 08:18 AM 發表

人家在英國買樓收租, 替他們開心, 證明兩個夠眼光
反共反到要離鄉別井做BN奴交英國物業稅

吊你

連係英國full paid 一間屋的$都無叫中產?

咁樣都好過在香港坐監呀!萬一警察上門拉人,即時收監,冇得保釋,咁就麻煩啦

Have you seen the old girl
Who walks the streets of London
Dirt in her hair and her clothes in rags?
She's no time for talking
She just keeps right on walking
Carrying her home in two carrier bags

一次性交租一年?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]