• 瀏覽: 13,975
  • 回覆: 7
+4
引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2021-5-4 04:02 發表
呢個政府, 唔該學下澳洲啦, 人地已經乜人都唔比入, 包括自己人, 香港政府, 淨係迫做好人, 結果又係麻煩到自己。
人性去左邊?

引用:
原帖由 CAKE-CAKE_CAKE 於 2021-5-4 04:38 發表
隔離嗰21日內連測六次新冠都系陰性?即系現有既或常用既檢測方法檢唔出變種新冠,呢個漏洞得人驚!好X大鍋!!
又單邊思考, 你點知變種病毒可以潛伏幾耐?

引用:
原帖由 Moo~ 於 2021-5-4 04:22 發表
明明印度裔男子同菲傭都極可能為本地感染,但就一堆人怪政府點解唔一個月前封關。
自己唔用安心出行協助追蹤完全無責任。
自己唔打疫苗但又要周圍去玩完全無問題。
香港人好野,無得救。
如果呢3個人都有用安心出行, 根本唔洗查成個星期先知道點解病毒由佐敦去左東涌, 今次嘅事證明左安心出行幾咁有用, 之前專家估嘅咩二三代傳播錯晒(其實14日以來社區只搵到一個賓賓已經證明左)

引用:
原帖由 montejo 於 2021-5-4 07:42 發表

唔用無問題,唔該寫紙就寫真嘢,我見啲仆街,一係求其寫,一係簽名唔寫全名,一係寫公司電話
米奇老鼠

引用:
原帖由 200888 於 2021-5-4 07:52 發表
(今日開始)

美國4月30日依據聯邦疾病防治中心(CDC)建議,從5月4日起,限制來自印度的旅客,並禁止過去14天到訪印度的多數外國人入境美國,但擁有合法居住權、美國公民及其伴侶皆不在此限內。
啲人仲大大聲話美國點樣封得好, 咪一鳩樣

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-5-4 07:57 發表
5月3日先出公告要4月25日到過東薈城市民要強檢, 9日時間要擴散一早已經傳晒出去社區, 呢個仆街政府係抵比人屌嘅

https://www.chp.gov.hk/files/pdf/building_list_chi_20210503.pdf
5月3日先知佢地去過東薈城之嘛, 嗰三條友仆街定政府仆街呀? 你都戇鳩嘅

引用:
原帖由 200888 於 2021-5-4 07:59 發表

你出咗一分力,打咗疫苗無話唔啱,但別人怕副作用想遲啲打,出發點都為咗保護自己。
打疫苗係為人為己, 唔係長期病患唔打就只係為自己, 就係咁簡單

引用:
原帖由 夜來人 於 2021-5-4 22:32 發表
安心出行無追蹤,有用咩,叫人自覺?唔怪得到今時今日都無生機
我唔屌下你都唔得嘅, 你用下你個腦啦, 佢地確診左之後會安排入院, 之後如果佢地有用安心出行, 佢地一拎部手機出黎就知去過邊度, 一目瞭然啦, 仲使唔使追蹤呀? 仲使唔使查兩個禮拜先知條印佬同賓妹友人去過東涌呀戇鳩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]