• 瀏覽: 24,611
  • 回覆: 343
+22
路係自己揀嘅,仆街唔好喊!

引用:
原帖由 錢太多4 於 2021-5-3 05:27 PM 發表
2019年11月2日港島多處出現示威衝突,一名33歲文員涉在灣仔管有一支雷射筆,經審訊後被裁定在公眾地方管有攻擊性武器罪成,今天(3日)在沙田裁判法院被判監6個月。裁判官崔美霞指控罪嚴重,被告在非法集結中攜有可傷人的雷射筆,犯案有一定預謀,須判處阻嚇性刑罰。被告於庭上一度情緒不穩及身體失去平衡,須休庭逾1小時處理。

裁判官判刑時指,案發時多區發生暴力衝突,被告冼詠倫(33歲)除涉案雷射筆外,另 ...
判得太輕

點解企唔穩?當日果股霸氣去咗邊???
出嚟行無預咗還咁失策?

光宗耀祖啦!佢老母今晚要擺番幾圍賀吓!

可能有得精彩人生,引致興奮過度及身體失去平衡

傻仔時代垃圾

引用:
原帖由 錢太多4 於 2021-5-3 05:27 PM 發表
2019年11月2日港島多處出現示威衝突,一名33歲文員涉在灣仔管有一支雷射筆,經審訊後被裁定在公眾地方管有攻擊性武器罪成,今天(3日)在沙田裁判法院被判監6個月。裁判官崔美霞指控罪嚴重,被告在非法集結中攜有可傷人的雷射筆,犯案有一定預謀,須判處阻嚇性刑罰。被告於庭上一度情緒不穩及身體失去平衡,須休庭逾1小時處理。

裁判官判刑時指,案發時多區發生暴力衝突,被告冼詠倫(33歲)除涉案雷射筆外,另 ...
唔借d 2去釣魚,多少值得我敬重。他日你在橋邊玩雷射藝術籌款,我會放低10元的

型係要付出代價,唔係以為咁過引喇喎!判你半年扣頭扣尾好快出返來啦 

半年之嘛,柒下柒下就過,反正係邊都係柒柒下,無事嘅

引用:

呢d暴徒起碼要判四年

引用:
原帖由 hoishui 於 2021-5-3 06:14 PM 發表
光宗耀祖啦!佢老母今晚要擺番幾圍賀吓!
起碼六個月唔使擔心個仔!

出嚟搞破壞係時候找數。

引用:
原帖由 MarkIV 於 2021-5-3 05:30 PM 發表
撼頭埋牆囉曱甴!
諗起可以人生更美好,同入去陪痴瘋傾建國大業就開心到暈

自己攞黎, 抵仆街

做個陣好有型GA BOR~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]