• 瀏覽: 3,394
  • 回覆: 53
+3
對手係中國, 
唔係伊拉克, 敍利亞弱國.....
老美根本毫無勝算機會.
就算大陸攻打台灣, 老美出兵機會都好少,
會好似敍利亞, 烏克蘭咁, 支持反對份子抗拒.

咁快就鳩縮,唔係嘛!

呢條布含撚弦外之音係叫中國唔好對抗

老美想打冷戰,唔想打熱戰,其實侵侵時代,冷戰已經打響,拜登只是延續而已。我國一面搵錢,一面應戰,同時加快發展進步,早晚也要逼你老美全面認輸的。

打仗永遠冇好處

引用:
原帖由 場上靠隊友 於 2021-5-3 03:58 PM 發表
不提中國

仲不好意思稱自己是"世界唯一超級強國""

中美軍事對抗,將違反兩國利益。叫D狗契弟去同中國軍事對抗,那就無違反美國自己利益,最多只會損害契弟們同中國之間既利益,也同時增加美國軍火商既利益。

老美同自己講?日日走去人地門口搞事。

呢條友精神分裂㗎信唔信第二日又講話中美對抗先符合美國嘅利益

美國國務卿及國家安全顧問尼兩個每次出來講話精神恍惚眼神漂忽不定好似每講一句話都假話。

引用:
原帖由 場上靠隊友 於 2021-5-3 03:58 PM 發表
比中國的太極八卦掌玩到頭昂昂啦!

引用:
原帖由 simon_mme 於 2021-5-3 04:19 PM 發表
老美同自己講?日日走去人地門口搞事。
小心.
美國英國人講野, 通常是相反意思.
最想中國武統台灣就是美國.
因為台灣遲早都係被中國收回.
引起武統台灣就可以最大程度俾美國抹黑中國.
台灣對美國的最後價值, 就是引起武統台灣.

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2021-5-3 02:44 PM 發表
佢意思只係賣軍火比蔡蔡子, 由台灣跟中國作軍事對抗, 先係最付合美國利益
中美若開戰
戰場必在呆灣

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2021-5-3 03:21 PM 發表

美國國內七勞八傷
轉移視線
美國有L錢成日派航母嚟亞洲水域搞搞震咩

引用:
原帖由 tomymt 於 2021-5-3 03:14 PM 發表
呢隻拉多原來仲衰過肥西!走咗隻豬,來返一隻汪汪!
美式民煮特點:換湯不換藥;政府換屆,政策照舊,尤其外交政策。
假民主,其實人民冇得揀,係咁㗎喇。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]