• 瀏覽: 12,509
  • 回覆: 128
  • 追帖: 1
+4
大陸國家衞健委周日通報稱,內地前一日新增15宗新冠肺炎確診病例,均為境外輸入,無新增死亡病例。另外,一名印度籍男子4月15日入境,上周六確診為無症狀感染者。他曾於上周五在浙江乘搭火車,現於醫院隔離醫學觀察。

防護網被三哥打穿,加上內地民眾已經鬆懈,好多人都唔戴口罩出街,仲有五一假期2億人出遊... ... 可能好大鑊~

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/china_world/20210503/00180_014.html

呼吸咗地球氧氣咁耐,受感染好正常喎,唔好野野都同國內拉上關係至得架。

呢隻病毒好L蠱惑.

引用:
原帖由 starr 於 2021-5-3 09:54 AM 發表
大陸國家衞健委周日通報稱,內地前一日新增15宗新冠肺炎確診病例,均為境外輸入,無新增死亡病例。另外,一名印度籍男子4月15日入境,上周六確診為無症狀感染者。他曾於上周五在浙江乘搭火車,現於醫院隔離醫學觀察。

防護網被三哥打穿,加上內地民眾已經鬆懈,好多人都唔戴口罩出街,仲有五一假期2億人出遊... ... 可能好大鑊~

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/china_world/20210503/00180_014.html
內地不是要隔離21天嗎.4月15日入境..30日是否已完成隔離?
還是有人不跟隨規定???

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-5-3 10:26 AM 發表
呢隻病毒好L蠱惑.
尤其係印度變種..
和寄生既物種一樣蠱惑...

引用:
原帖由 lung_block 於 2021-5-3 10:35 AM 發表

內地不是要隔離21天嗎.4月15日入境..30日是否已完成隔離?
你也睇得穿!聰明!
有權、有財、有特權!可凌駕法律及規定之上!
這就是我國偉大之處!
公平之處就是你也可以爬上有權、有財、有特權的位置!
這叫民主!明白嗎?

正常印度人就應該唔俾入境啦

印度航班不是在3月底已停飛了嗎?! 印度藉是由其他國家飛來?
咁搞法, 大陸好可能增加入境隔離日數

引用:
原帖由 Rimokdi 於 2021-5-3 11:01 AM 發表

你也睇得穿!聰明!
這就是我國偉大之處!
這叫民主!明白嗎?
你試下去
美國領事唔驗/隔都入唔到境

引用:
原帖由 lung_block 於 2021-5-3 10:35 AM 發表

唔好跟車太貼

引用:
原帖由 Rimokdi 於 2021-5-3 11:01 AM 發表

你也睇得穿!聰明!
這就是我國偉大之處!
這叫民主!明白嗎?
又自言自語的抺黑, 這防疫工作由中央直接睇緊, 表現差點都被免職, 你居然話有官員敢開後門

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-5-3 10:26 AM 發表
呢隻病毒好L蠱惑.
即係嗰條印度佬嚟香港為左玩7日要隔離21日都要嚟

引用:

14+7吧

引用:

你也睇得穿!聰明!
這就是我國偉大之處!
這叫民主!明白嗎?
斷9估, 這叫反中白痴...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]