• 瀏覽: 8,039
  • 回覆: 65
美國給印度的援助到了,物資總量相比C-5運輸機體型顯得有些尷尬!!!!!!!

4月30日,在各國第一批援助物資已經支援給印度之后,印度最信賴的盟友美國送來的首批援助物資終于抵達印度。
不得不說美國確實很給印度面子,別的國家都是包機什么的,美國直接動用了全球現役第二大軍用運輸機C-5M給印度送物資,看得出美國對此次馳援印度的行動非常上心,並不是所有盟友都能享受到這樣的待遇。

但打開倉門發現, 怎解擺放咁空空蕩蕩??
美國援助印度的這批醫療物資包括440個氧氣瓶和呼吸調節器、100萬個N95口罩和100萬件新冠快速診斷套件。

https://www.sohu.com/a/464096861 ... 619996487906F2xHRsl

美國這招買普通份量俾個bigbig big box 你咖哩佬已俾足面啦, 仲嘈??下次運D屎俾你就大鑊

你講漏咗樣嘢,嗰440個氧氣樽係吉樽嚟,啲印媒屌x到反艇

引用:
原帖由 i45354 於 2021-5-3 07:15 AM 發表
你講漏咗樣嘢,嗰440個氧氣樽係吉樽嚟,啲印媒屌x到反艇
可能口罩數量都係虛報都唔出奇,
好似佢口嗡就話供應氧氣機俾咖哩國, 原來真實只象徵式俾3百幾部...

美國這個大賊 掠奪人地國家資源就有, 送嘢俾人????

送俾前荷蘭領導粒月球石都係假呀!!

阿三又可以嗨幾日啦,咁大架灰機好威威

運屎過去?你系唔系想整多個大壺節?

引用:
原帖由 body_huang 於 2021-5-3 07:48 AM 發表
運屎過去?你系唔系想整多個大壺節?
雪中送屎你唔係未聽阿星爺講過嘛

美國佬真係明玩嘢, 包裝大大, 禮物少少

刷軍售廣告多喲喎!

你當人兄弟,人哋當你契弟。

唔運啲美國牛屎牛尿過去?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-5-3 07:12 AM 發表
美國給印度的援助到了,物資總量相比C-5運輸機體型顯得有些尷尬!!!!!!!

4月30日,在各國第一批援助物資已經支援給印度之后,印度最信賴的盟友美國送來的首批援助物資終于抵達印度。
不得不說美國確實很給印度面子,別的國家都是包機什么的,美國直接動用了全球現役第二大軍用運輸機C-5M給印度送物資,看得出美國對此次馳援印度的行動非常上心,並不是所有盟友都能享受到這樣的待遇。
...
正確D講係440個氧氣 吉 瓶。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-5-3 08:15 AM 發表

雪中送屎你唔係未聽阿星爺講過嘛
我淨系知運屎過去印度佬直程愛你一萬年

引用:
原帖由 腸旦丁麵 於 2021-5-3 10:38 AM 發表

正確D講係440個氧氣 吉 瓶。
看見美國所謂援助少少,但新聞就大大

而中國供應幾百至千億個口罩,反而就新聞提都唔提,如果唔係國家發言自己提出,更是罕有人知,美國係新聞自由定係新聞禁錮,全世界看得一清二楚!

引用:
原帖由 INVOY 於 2021-5-3 12:03 PM 發表
pk 空氧氣瓶  
美國根本就刻薄成性,想佢俾錢,而唔揾著數?慳d啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]