• 瀏覽: 2,076
  • 回覆: 17
+2
新冠肺炎疫情持續逾年,重創本地經濟,最新失業率高企6.8%,失業及就業不足人數分別達25.98萬及14.84萬人。有團體

無法無天的經濟蕭條社會!
咪係有啲仆街地盤佬搞攬炒做成嘅!
正所謂想搞死人,點知自尋死路!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210502/bkn-20210502131544537-0502_00822_001.html

究竟香港有幾多咁仆街嘅黑暴黃畜!
害到自己欠下一身債呢?
搞攪炒而家又要乞求可憐!
自尋死路!
唔好喊呀!

香港人自己玩死自己

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-5-2 08:31 PM 發表
12310709 香港人自己玩死自己
師兄形容得好精確呀!

香港黃畜何其多!
正常市民受折磨!
他朝黃畜要乞米!
方知淒涼又坎坷!

引用:
原帖由 highwiseman 於 2021-5-2 08:23 PM 發表
新冠肺炎疫情持續逾年,重創本地經濟,最新失業率高企6.8%,失業及就業不足人數分別達25.98萬及14.84萬人。有團體

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210502/photo/bkn-20210502131544537-0502_00822_001_01b.jpg?20210502191013

無法無天的經濟蕭條社會!
咪係有啲仆街地盤佬搞攬炒做成嘅 ...
再與天竺人為伍心,疫情無日之

澳洲加拿大仍然封城,印度美國每日仍許多人染疫,香港已比大部分地區好,好心東謊唔好日日唱衰香港

唱衰就係目的。HK好唔好,唔關報紙佬事

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2021-5-2 08:32 PM 發表
做地盤點解要繁殖咁多後代?
因為好多黃畜地盤佬係冇腦嘅!
黃畜一上法庭!
個個現哂形!
有白痴、有神經病!
冇腦、冇錢、冇智慧!
香港搞成今日咁!
總之多得班仆街黑暴地盤佬唔少喇!

引用:
原帖由 wow... 於 2021-5-2 08:44 PM 發表
澳洲加拿大仍然封城,印度美國每日仍許多人染疫,香港已比大部分地區好,好心東謊唔好日日唱衰香港
毒品報比毒果報更毒辣!
毒果報明反中亂港!
毒品報表面愛國!
實則係台灣間諜!
反中亂港抹黑港府!
毒品報創辦人兩兄弟當年著草台灣得到庇護!

從事地盤散工的市民林先生今年43歲,與妻兒及母親一家七口居於荃灣一所僅140呎的劏房。他透露居所月租為7,500港元,坦言一家七口全靠他一份糧過活活.............................只要信,不要問

"從事地盤散工的市民林先生今年43歲,與妻兒及母親一家七口居於荃灣一所僅140呎的劏房。他透露居所月租為7,500港元,坦言一家七口全靠他一份糧過活,惟去年多個月無工開,亦經歷過工作的地盤因爆疫遭停工,頓成零收入,縱然有工開,工作日數短,人工僅夠交租。"

“一家七口”扣左佢自己, 佢太大同佢媽媽,
淨低果4個係咩人?

佢對社會唔負責任就唔好幻想要負佢責任。

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-5-2 08:58 PM 發表
從事地盤散工的市民林先生今年43歲,與妻兒及母親一家七口居於荃灣一所僅140呎的劏房。他透露居所月租為7,500港元,坦言一家七口全靠他一份糧過活活.............................只要信,不要問
黑暴黃畜暫時不能用暴力擾亂香港!
改用抹黑港府手段!
一日搞唔死香港!
牠們是不擺休的!
可惜國安法在港實施十個月後!
至今仍未判過一隻黃畜入獄!
未能有警剔作用!

過去政府政策都偏向商界近20年

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]