• 瀏覽: 7,847
  • 回覆: 124
+2
中國電訊設備製造商華為近年連遭打擊,華為消費者業務CEO余承東昨日(4月30日)更在微信朋友圈上抱怨,直言美國的制裁把華為的消費者業務逼到絕境

根據蘋果最新財報顯示,上季iPhone的銷量同比增長65.5%,尤其在中國區更是實現了87%的增長。

班傻閪唔係話華為屌打蘋果架咩.....
唔係話乜春愛國反蘋果架咩...
做咩係呀喪買蘋果呀

口嫌體正直
唔撚怪得之反唔到NIKI同ADIDAS啦...
唔通走去用安踏李寧咩

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時中國/619668/華為余承東抱怨被美制裁逼至絕境-蘋果搶高端市場-低端讓給小米

中國大陸應禁用蘋果手機系統。總一用內地手機系統。

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-5-2 12:40 AM 發表
中國電訊設備製造商華為近年連遭打擊,華為消費者業務CEO余承東昨日(4月30日)更在微信朋友圈上抱怨,直言美國的制裁把華為的消費者業務逼到絕境

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210501/465279761921347584165374.jpeg/7KySRcH9iyGqI_HIyFn3WPKkeoVFQ0fzmBxNvZgcTb0

...
華為上年生意還有增長喎!扮可憐!

引用:
原帖由 828man 於 2021-5-2 12:58 AM 發表
中國大陸應禁用蘋果手機系統。總一用內地手機系統。
你知唔知大陸有幾百萬人靠蘋果工廠生活呀?所以中國從來不提禁蘋果。

之前狂讚麒麟蕊片設計無敵班同志們,又失哂蹤

一早話要靠台積電OEM 代工,被人禁住個春袋

又想忽悠老美,冇咁容易啦!

美畜寄生蟲蠢L過豬識條L咩係科技呀屌,冇中國台灣省同埋北美華人頂L住整個軟硬體工業早就食L屎啦屌!爛果呢啲仆街科技騙子偷取華人科技成果自肥,夾埋美狗國正苦用埋啲陰招打茅波欺壓華為呢啲中國人企業,食碗面反碗底屌你老帽一定有報應呀屌⋯⋯

引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-5-2 01:03 AM 發表

你知唔知大陸有幾百萬人靠蘋果工廠生活呀?所以中國從來不提禁蘋果。
主要係蘋果唔會突然腦殘, 只會老老實實做生意...

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-5-2 12:40 AM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210501/465279761921347584165374.jpeg/7KySRcH9iyGqI_HIyFn3WPKkeoVFQ0fzmBxNvZgcTb0

...
貿易順差又大左..., 即係老美買中國野又多了....
不過反中白痴只會選擇性失明自HIGH...

引用:
原帖由 shopee 於 2021-5-2 01:15 AM 發表
之前狂讚麒麟蕊片設計無敵班同志們,又失哂蹤

一早話要靠台積電OEM 代工,被人禁住個春袋
華為仲繼續出新機.., 公司仲賺緊錢, 反中白痴以為華為收得皮..., 點知自己就真係收晒皮...仲好意思自HIGH...

所以話, 反中都是白痴的...

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-5-2 02:08 AM 發表

華為仲繼續出新機.., 公司仲賺緊錢, 反中白痴以為華為收得皮..., 點知自己就真係收晒皮...仲好意思自HIGH...

日日係時事版 ,打多d飛機
就自己以為代表民意代表中央意思

引用:
原帖由 shopee 於 2021-5-2 02:12 AM 發表

日日係時事版 ,打多d飛機
就自己以為代表民意代表中央意思
唔通反中白痴係時事版分身打多d飛機, 就代表民意中央意思咩... 出完post, 回都唔敢回, 咀炮都廢過人...

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-5-2 02:33 AM 發表

唔通反中白痴係時事版分身打多d飛機, 就代表民意中央意思咩...

好似你閙緊自己

中央覺得唔用腦既白痴弱智人士最反中

對呢個消費者業務ceo黎講就係絕境,因為佢要跑數丫麻,華為剩係收專利費都夠維生。

引用:
原帖由 shopee 於 2021-5-2 02:37 AM 發表

好似你閙緊自己

中央覺得唔用腦既白痴弱智人士最反中
(好似? 反中白痴收晒皮都可以FF自己成功左...)

唔通反中白痴係時事版分身打多d飛機, 就代表民意中央意思咩...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]