• 瀏覽: 1,034
  • 回覆: 8
【星島日報報道】港大感染及傳染病中心總監何栢良表示,香港絕大部分人身體適合打針,接種科興疫苗或復必泰疫苗的建議很不同,認...

呢位何生講嘢死性不改。點解只建議人如不適合打科興可打復必泰???唔可以倒轉來講叫人唔打復必泰就打科興既?公平公正中立係佢身上真是體現唔到。

新聞來源連結:

https://hk.news.yahoo.com/何栢良稱香港大部分人宜打針-不適合科興可轉復必泰-061400882.html

保護自己保護他人盡快打疫苗,唔理你揀邊隻總言之打咗就得!

嗌下口號先!

係中國人就要打科興,

係香港人就打復必泰。

以小弟普通人的觀察
有3高,長期病,心血管問題,不宜打科興

有藥物,食物,疫苗敏感,不宜打BNT

引用:
原帖由 moon2004girl 於 2021-5-1 10:11 PM 發表
【星島日報報道】港大感染及傳染病中心總監何栢良表示,香港絕大部分人身體適合打針,接種科興疫苗或復必泰疫苗的建議很不同,認...

呢位何生講嘢死性不改。點解只建議人如不適合打科興可打復必泰???唔可以倒轉來講叫人唔打復必泰就打科興既?公平公正中立係佢身上真是體現唔到。

新聞來源連結:

https://hk.news.yahoo.com/何栢良稱香港大部分人宜打針-不適合科興可轉復必泰-061400882.html
其實都好既, 咪等佢地打完複必太睇下係唔係長命百歲...

打一定打科興

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-5-1 10:16 PM 發表
以小弟普通人的觀察

支持你做打復必泰做白老鼠

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-5-1 10:16 PM 發表
以小弟普通人的觀察

你咁講至少客觀過何生

以全球副作用既比例計算,輝瑞仲危過科興。

引用:
以小弟普通人的觀察

其實已經統計左, 同期無打疫苗既人,因心血管死亡仲多過無打疫苗既人...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]