• 瀏覽: 5,722
  • 回覆: 37
+5

印度尼西亞海軍上將尤多(Yudo Margono)當地時間4月30日向媒體透露了打撈沉沒潛艇KRI Nanggala-402號的進展情況。他說,新加坡海軍搜救設備只能打撈該潛艇的輕型部件。至于重型部件,希望屬于中國海軍的艦船能夠提供幫助。
目前,中國海軍的艦船正在前往印尼協助打撈。

一早估到啦,世界除了中國可以最快及最有效率打撈外,其他的,只會收得貴,但又拖得慢,打撈到上黎變骨灰都似。。。

隨水流,漂散

但中國諗清,唔好又懶好人,小心又養狼狗咬心口呀!

印尼人好蠻不講理的!

又想食免費餐?

引用:
原帖由 天下唯攻2.0 於 2021-5-1 03:16 PM 發表
又想食免費餐?
中國應要佢先款後貨,否則咪啋佢!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-5-1 03:19 PM 發表

中國應要佢先款後貨,否則咪啋佢!
吊起黎賣,立即過數中國銀行,吾係就真正斬纜

引用:
原帖由 6674 於 2021-5-1 03:52 PM 發表

吊起黎賣,立即過數中國銀行,吾係就真正斬纜
唔需要咁, 但數天價及先過數就肯定要

中國幫太多國家發展基建, 但不少是做完被走數,

中國講是公平交易, 如唔先款俾中國, 咪鬼理佢

中國有幾家世界級的打撈公司,唔使出中國海軍,顧用這些公司,用商業方式處理就可以,
人道理由+國家友好政策,可以俾個優先處理訂單優惠給你

印尼與中國對南海一些島嶼、領海有主權爭議,因此印尼海軍對中國漁民、中國海軍並不友善。中國是否援助印尼打撈沉沒潛艇一事,中國還得要小心考慮。

引用:
原帖由 kingking99 於 2021-5-1 04:14 PM 發表
中國有幾家世界級的打撈公司,唔使出中國海軍,顧用這些公司,用商業方式處理就可以,
人道理由+國家友好政策,可以俾個優先處理訂單優惠給你
中國的深潛技術及吊船技術, 都係世界第一. 中國的確是首選

但印尼人的血債未還, 中國應按章處理算啦, 否則對不起被殘殺的百萬華人!

諗起1998年, 華人小孩被印尼惡魔燒熟後, 更被公開在公眾前把肉撕, 人渣到咁.

中國唔幫印尼都唔會駡中國不義!

收費不能便宜

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-5-1 03:14 PM 發表
一早估到啦,世界除了中國可以最快及最有效率打撈外,其他的,只會收得貴,但又拖得慢,打撈到上黎變骨灰都似。。。

隨水流,漂散
分分鐘灰都無埋

中國名揚世界,海底撈,公主抱

引用:
原帖由 樹下深情的P圖 於 2021-5-1 05:34 PM 發表

分分鐘灰都無埋
所以咪要揾中國囉, 否則, 揾西歐呀, 又貴, 又要接受不平等條約, 仲可能年幾兩年先打撈,

到時那些屍骨, 就係要唱句"被水沖去"

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]