• 瀏覽: 944,733
  • 回覆: 74
  • 追帖: 217
+907
引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-5-12 10:56 AM 發表

咁啲所謂新聞你真係信? 真係咁兒戲的話全中國謀殺案係零,一殺咗人即刻攞去火化,乜證據都冇。
近年好多超過廿年的謀殺案陸續被偵破,因為謀殺案一日未破案一直會追查,近年科技/偵查技術不斷提升,以前的證物/線索可以重新檢視,只係刑警隊做緊嘢唔會向外界公佈,外界唔知而已。

比如1988年開始的甘肅白銀連環奸殺案,當年未有 DNA 分析技術同全省人口指紋數據庫,靠有限線索無法追查兇手身份,直至近 ...
哎……
腦進水了

引用:
原帖由 靚c9 於 2021-5-12 01:48 PM 發表
12337224 好圖分享
一個三無扮大佬

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-5-12 02:22 PM 發表

咁樣炸人哋 ,點解五眼同歐盟唔制裁以色列
出句聲譴責都冇。
仲可以參選攞和平獎

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2021-5-13 01:52 PM 發表

兩個月前都有依個問題,有部機麻煩到直情熄唔到廣告🙃,入唔到頁面,搵香討投訴版的管理員反映,匯報一下手機型號及系統,佢有專人跟進,效率高,問題廣告亦很快解決,至少現在完全無問題了
我用華為好似可以幫手過濾廣告

附件

Screenshot_20210513_152737_com.huawei.browser.jpg(79.43 KB)

引用:
原帖由 EyeonHK 於 2021-5-13 05:49 PM 發表

我讀初中時已問過呢個問題,不過佢地永遠同我講上帝的旨意,我地凡人是不會知道的,只要信不要問...........

所以我從來不相信有上帝,即使存在,牠也只是奸邪妖孽...........
東王楊秀清活學活用
有乜事就上帝上身,我講嘅就係聖旨

引用:
原帖由 kilohk 於 2021-5-15 04:11 PM 發表

呆灣以前係強制兵役,反而有一個職業軍人話一打仗第一時間投降。
正常吖
以前蔣時代還叫囂光復大陸
而家提出唔敢提就知乜嘢事
投降係最實際選擇

引用:
原帖由 乾坤360 於 2021-5-15 07:34 PM 發表

棉花也是軍用物資之一。
60年代大陸嘅大學教科書好有實用價值
教人用棉花制造火藥棉

引用:
原帖由 big3624 於 2021-5-15 11:09 PM 發表

收到一隻豬,同之前另一位師兄一樣,可能刺痛某些人,但除非馬兄趕我走,否則一定維持發聲
但我好開心啊
我好像固定有一隻🐷

引用:
原帖由 goodfriend01 於 2021-5-16 04:32 PM 發表

停電,爆疫,斷水,天災人禍不斷。
大師話港美同體
希望係灣美同體
停電,爆疫,斷水,天災人禍不斷
兩個風景線像不像

引用:
原帖由 big3624 於 2021-5-16 11:15 PM 發表

其實日本都好多啃老族,年青一輩好多係臨時社員,人工好低,尤其係三線城市同鄉村,老年人有養老金,有自己屋住,年青人啃老人家福利金同儲蓄都可以生活到
地產未爆時好似一間屋要三代人供

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-5-16 11:16 PM 發表

屯門新墟街市有

說回政治層面,壓在「地產霸權」最後一根稻草是什麼?
政府開闢新稅源
空置稅

引用:
原帖由 skymachine 於 2021-5-16 11:24 PM 發表

我,碎牛粥,艇仔粥,炸兩鬆糕,炒米粉,煎堆,油條......
……牛脷,咸煎餅
遲D經濟唔好返番去60年代
推駕車仔賣柴魚花生粥,番薯粥

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-5-17 06:42 AM 發表

唔知現在有沒有人推車賣裹蒸糭呢,最鍾意聽去地叫裹,,蒸糭
遲D要揾食又租唔起鋪
咁咪有囉
哎……聽到叫賣即係環境又差咗

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-5-17 08:18 AM 發表

我在蝦夷時導遊+領隊在橫濱買了樓收租,還大談買樓經

屋地只有日本公民(永住民待考)才可以買
好似北海道地段異國人可以買
不過想起地震,隨時一朝瞓醒total loss

想起光明卡奧運期間會出一次大災難,
會唔會係地震呢

引用:
原帖由 太自我太不羈 於 2021-5-17 10:35 AM 發表

但係我估"和平"極有限, 點都要病死一堆人先, 未計動亂搶野食之類
唔用武力咁都算和平統一嘅
不過個難攤子就真係有排攪

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]