• 瀏覽: 945,300
  • 回覆: 8
  • 追帖: 217
+907

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-5-12 10:29 PM 發表
小心英國😱
好多有錢印度人走左去英國

引用:
原帖由 big3624 於 2021-5-19 10:23 PM 發表

配合大師話農曆10月要清晒倉,即係世界爆大鑊嘅時刻
我看漏了,大師有説過農曆10月清倉嗎?

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-5-21 05:12 PM 發表

有朋友係正常人,但因為想去日本旅行所以揀咗伏必泰。
其實都唔知邊個吹出嚟話打伏必泰可以去日本免隔離,全部都係網上流言,根本冇日方嘅人證實過,全部都係啲人一廂情願,我真係唔多信日本會唔承認中國疫苗,如果唔承認就冇左13億潛在遊客訪日。

引用:
原帖由 big3624 於 2021-5-21 08:13 PM 發表

2020 年初,日本鑽石公主號係橫濱出事,當時我係日本旅遊睇電視,新聞已經不停講少咗幾多中國旅客同少咗幾多收益,如果搞唔成東奧,日本敢拒絕中國旅客咩
所以我覺得d人竟然信網上流言話,打復必泰就有得去外國,打中國疫苗就衹能夠返中國,真係覺得佢哋......

引用:
原帖由 yyk562 於 2021-5-21 08:16 PM 發表

29間疫苗注射中心,只有4間打科興。
科興有好多其它地方可以打,私家診所和政府門診都可以打;復必泰要喺超低溫下冷藏,所以政府要集中處理,唔可以比私家診所打,衹要你理解下兩種疫苗嘅特性,你就明白點解政府咁樣安排。

引用:
原帖由 catcrystal 於 2021-5-27 01:50 AM 發表

識得有人做公墓員, 佢哋個部門有另類方法送走D廢人
就係寫到佢個report超靚仔, 呃另一個部門接受件垃圾
朋友做政府,佢話試過有人將會調職去佢部門,佢哋識人做那個人現職的部門,於是8吓那個人做嘢如何,對方讚那人做嘢好好,於是朋友部門決定要那個人,點知黎到連電腦都唔識,朋友話原來那人做嘢太差,前部門好想送佢走,比人呃左

引用:
原帖由 skymachine 於 2021-6-2 08:05 AM 發表
https://www.wenweipo.com/a/202106/01/AP60b59ebde4b0a46dabed0ff8.html

美國扣押伊朗油輪賣掉船上200萬桶石油

2021-06-01 10:43:09國際

據人民日報海外網綜合美聯社、俄羅斯衛星通訊社5月31日報道,美國司法文書顯示,2021年2月,美國在阿聯酋海岸扣押了一艘伊朗油輪,其載運的大約200萬桶石油被美國賣掉,獲 ...
就是強盜,搶人嘢去賣還理直氣壯

引用:
原帖由 Yanie 於 2021-6-4 08:16 AM 發表
今朝搭巴士,黑衣黑罩的乞衣固然有,但穿五顏六色的更多。大家都以行動沉默抗衡。

我自己,穿了大紅大綠的,搶乞衣的鏡!
我架巴士黑衫比例大約得3成,我覺得同平時喺街見到嘅比例差不多,唔覺特別多左

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]