• 瀏覽: 12,501
  • 回覆: 133
+11
引用:
原帖由 ibmha6 於 2021-4-30 01:15 PM 發表
政府真係咩都慢九拍,其實一驗到有變種病毒就應該即刻禁止入境啦,成日都要瀨咗嘢先去補救,而家仲話攪氣泡,你話死唔死
仲攪食肆氣泡,爆梗!

不斷重覆輪迴又輪迴

點解冇人講一人中招全幢大廈被迫隔離既?太過分呀⋯⋯有好多人都好自律架😡

賓妹冇外遊,但就同阿差瞓覺,變種病毒就係咁得來。

引用:
原帖由 kid_a 於 2021-4-30 12:13 PM 發表

政府D官就係咁無能...
高薪無能

引用:
原帖由 鵰妳寶寶 於 2021-4-30 08:47 PM 發表

,on9
果班死仆街係都要請印印又要封關果堆仲On9

引用:
原帖由 chidaubi 於 2021-4-30 11:51 PM 發表
點解冇人講一人中招全幢大廈被迫隔離既?太過分呀⋯⋯有好多人都好自律架😡
講真, 一幢大廈動輒住上過千人, 要一個人中招, 真係話易唔易, 話難唔難, 所以而家每日都係患得患失咁過; 就正如你所講, 就算自己點做好防疫工夫, 但到頭來可能就係因一個人確診, 就會受連坐法影響, 被捉去檢測, 什至係隔離檢疫, 真係幾無奈......經歷左今次疫情, 先發覺住村屋既好處, 起碼受連坐法既影響, 就真係比住大廈細得多了, 壓力亦減輕唔少......

“少主”?叼你老母d乜撚野仆街用字來?
死港燦當自己皇帝?

引用:
原帖由 acacac 於 2021-4-30 11:38 AM 發表
好好地又黎過
由示威到疫情
禾真係懷疑林鄭係江曱甴
唔使懷疑,淋病的確係曱甴。

香港咁多南亞人 而南亞人成日多人聚會, 好難攪

既然外傭強制打針 點解原頭印度以後來港人仕吾強制有針紙先準踏足HK?

引用:
原帖由 路人2Z 於 2021-4-30 11:31 PM 發表

冇呢個女嬰就唔會有呢個菲傭,一切由女嬰父母開始
仍有港黃顧主妖言惑眾阻外傭注射疫苗, 說是歧視外傭
若我是張建宗就會立法懲罰不讓外傭打疫苗的無良顧主了。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]