• 瀏覽: 12,508
  • 回覆: 133
+11
早就講D菲傭 一放假  周街聚集  ......

遲早出事  .....終於 

第5波武漢肺炎變種病毒疫情一觸即發,攬炒一日都未停過。

引用:
原帖由 kobe36 於 2021-4-30 12:53 PM 發表

打咗面癱唔使入院唔使死已經好好
食飯都會哽死咁就唔食飯?

引用:
原帖由 kobe36 於 2021-4-30 12:17 PM 發表

D針掉晒落海都吾好益班臭西賓妹,死菲律賓政府多謝都無一聲 死菲律賓仲欠香港人好多

https://www.hk01.com/即時國際/514506/港人之痛-2010年馬尼拉人質事件-8人命喪菲律賓-道歉遲了8年
RIP人質事件死傷者... 

引用:
原帖由 thanks橋 於 2021-4-30 09:55 AM 發表
本港首現社區感染變種病毒,1名39歲菲傭確診,至今源頭未明,並帶有兩種變異基因;她照顧的「少主」10個月大女嬰亦確診,其居住的東涌映灣園悅濤軒第11座,全幢約400單位需撤離檢疫。另昨有15宗輸入個案

https://resource01-proxy.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2945000/2945485/fb_20210430_1024.jpg ...
能平安渡過

其實痛一個月咪要死
全面lock down 左先,一個月後清零咪逐步重開

政府真係咩都慢九拍,其實一驗到有變種病毒就應該即刻禁止入境啦,成日都要瀨咗嘢先去補救,而家仲話攪氣泡,你話死唔死

全家確診都唔緊要,最重要係有賓賓用

引用:
原帖由 thanks橋 於 2021-4-30 09:55 AM 發表
本港首現社區感染變種病毒,1名39歲菲傭確診,至今源頭未明,並帶有兩種變異基因;她照顧的「少主」10個月大女嬰亦確診,其居住的東涌映灣園悅濤軒第11座,全幢約400單位需撤離檢疫。另昨有15宗輸入個案

https://resource01-proxy.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2945000/2945485/fb_20210430_1024.jpg ...
咁大鑊!
快啲全面封外國關,全民強制打疫苗啦!
再唔做香港變第二個日本啦!!!

有免費疫苗又唔去打,想搞到印度咁??
香港人生在福中不知福,折L墮

引用:
原帖由 acacac 於 2021-4-30 11:38 AM 發表
好好地又黎過
由示威到疫情
禾真係懷疑林鄭係江曱甴
最唔想疫情完結就係佢

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-4-30 11:52 AM 發表

點止一個.....
😹😹😹😹😹

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-4-30 11:56 AM 發表

琴日在診所看見一位婆婆詢問不能接種的醫生證明書,她說她一家人包括子女孩兒孫女都反對她接種,於是她就找醫生拿證明書。
黃子華都講過,當呀婆都買股票就係爆煲嘅預兆

沒完沒了
大部分哩啲第三世界國家的人完全不會自律,而且離鄉別井每逢節假日一定跟男/女朋友一起玩、吃。只要一個中招必定擴散。大家自求多福吧!
再補充一下,如果只是菲、印外佣,后果沒有那么嚴重。但是,大家不要忘記元朗、錦田、深水埗的南亞、非洲兄弟,他們是菲、印佣的最爰

引用:
原帖由 yeunga13 於 2021-4-30 10:10 AM 發表
禁14天不通那國家會全部清零?邊個磚家想出咁屎橋應該立炒
印度一直出假陰性檢測証明,政府及專家都當無事發生喇。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]