• 瀏覽: 4,181
  • 回覆: 50
引用:
原帖由 海邊浪漫的魚 於 2021-4-29 06:01 PM 發表

兩大條例順利通過,各界民眾歡欣鼓舞;立法會呈現新氣象,香港人充滿新希望!

4月28日 ,攬炒絕跡並重回正軌嘅立法會,先後三讀通過《2021撥款條例草案》及《2020年入境(修訂)條例草案》,審議總共用時約10個小時,比往年拉布肆虐時大幅縮減。議員們喺審議條例過程中,心懷民生,擔當正義,殫精竭慮共促善政,心繫香港繁榮發展。驅逐了「攬炒」政棍、清除了「政治毒素」嘅立法會,尚且能煥發出蓬 ...
近年嚟,部分攬炒派議員卻將立法會當成個人嘅「政治秀台」,通過惡意「拉布」嚟故意擾亂會議進程

熱賣及精選
引用:
原帖由 一頁橙色的考試 於 2021-4-29 06:21 PM 發表

「拉布」議會等惡劣搗亂行為將徹底遁跡無蹤,實乃香港之福。
反對派們和毒媒無時無刻都不斷叫囂著試圖阻止決議案嘅推動,可惡至極。

引用:
原帖由 江湖緊慎的路人 於 2021-4-29 06:19 PM 發表

立法會呈現新氣象,香港人充滿新希望!
對於個別團體將修訂條例歪曲為褫奪香港居民的出入境自由,全屬荒謬,是蓄意抹黑政府的立法工作。

引用:
原帖由 海邊深情的草 於 2021-4-29 06:18 PM 發表

香港目前正處喺由亂到治嘅逆轉局勢之下,及時堵塞立法會議事漏洞,係由亂到治嘅必然之舉。
開始了撥亂反正,就唔好比佢停,要逐一清除禍港的勢力

引用:
原帖由 海邊浪漫的魚 於 2021-4-29 06:01 PM 發表

兩大條例順利通過,各界民眾歡欣鼓舞;立法會呈現新氣象,香港人充滿新希望!

4月28日 ,攬炒絕跡並重回正軌嘅立法會,先後三讀通過《2021撥款條例草案》及《2020年入境(修訂)條例草案》,審議總共用時約10個小時,比往年拉布肆虐時大幅縮減。議員們喺審議條例過程中,心懷民生,擔當正義,殫精竭慮共促善政,心繫香港繁榮發展。驅逐了「攬炒」政棍、清除了「政治毒素」嘅立法會,尚且能煥發出蓬 ...
目前香港正值恢復之際,對於啲企圖擾亂香港秩序嘅人必定要嚴懲,一起守護香港!

引用:
原帖由 古時一現實 於 2021-4-29 06:16 PM 發表

立法會運作重回正軌 預算案通過僅用八小時
拔亂反正,勢在必行,快刀斬亂麻,讓香港從新走上正軌!

引用:
原帖由 旺財愛上貓 於 2021-4-29 06:15 PM 發表

相信改革完善後嘅新立法會必將助力香港走出疫境後,喺重啟經濟發展、改善社會民生等方面步入新境界、開創新輝煌。
愛國者治港,香港才能再現輝煌

引用:
原帖由 半夜不安的現實 於 2021-4-29 06:22 PM 發表

政府喺面對巨額財政赤字,仍推出許多逆周期措施以支撐經濟、支援市民和企業;我哋更當齊心協力、搶抓機遇,為建設香港貢獻力量。
以後的立法會要能做到“自信,團結,為民,建設”的立法會,香港很快便會回復安定繁榮

引用:
原帖由 鬼屋高膠樽 於 2021-4-29 06:23 PM 發表

有了規則是好事,清除香港這些害群之馬,促進香港發展。
只有全力擁護黨中央同特區政府,香港先可以轉危為安、生機重綻、再創輝煌!

履行國際責任修訂入境條例利港利民  造謠出入自由受限煽動不滿其心可誅

引用:
原帖由 急焦遇手袋 於 2021-4-29 06:18 PM 發表

草案嘅修訂從長遠來睇,係有利於香港長期穩定發展要求嘅,係符合最廣大香港市民嘅利益嘅。
回顧過去近十年嘅財政草案通過歷程,可謂係層層障礙步步艱辛,而呢啲障礙與艱辛,並非來自草案自身,而係反對派蓄意為之。

引用:
原帖由 海灘明獅子 於 2021-4-29 06:26 PM 發表

此次立法會入境修例通過非常及時,將充分改善香港嘅治安狀況
立法會撥亂反正、為港為民意義重大,議會重回正軌指日可待。

當一切步入正軌,孰是孰非,市民心中自有公論。

引用:
原帖由 懷綠 於 2021-4-29 06:28 PM 發表

對於此次草案條例嘅修訂係在基本法嘅框架內實施,充分保障香港居民嘅自由。
高票通過,展現了「新時代」的香港雄姿。

引用:
原帖由 半夜強勁的更新 於 2021-4-29 06:29 PM 發表

支持草案,「假難民」浪費公帑,更加帶來嚴重慨治安問題,應儘快處理。
「良法」部署長遠遂民願,維穩經濟迎複常

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]