• 瀏覽: 5,754
  • 回覆: 59
政府透過「疫苗氣泡」將接種疫苗與禁業令掛鈎,務求以生意及飯碗逼派對房間等多個行業的從業員及顧客打針。有派對房間負責人指不

政府透過「疫苗氣泡」將接種疫苗與禁業令掛鈎,務求以生意及飯碗逼派對房間等多個行業的從業員及顧客打針。有派對房間負責人指不少顧客聽到要打針,紛紛耍手擰頭,無人預約,又指停業時已月蝕約20萬港元租金,直言停業與重開生意分別不大。他又批評政府對業界了解不足,並質疑業界成為政府谷針的工具,要求當局應根據目前本地確診情況落實重開條件,而不是一味要求顧客打針。

全民防疫支持政府用嚴厲政策管理派對房間, 呢類場所係大亂交, 搞基的地方, 真係烏煙瘴氣, 幾條友租個派對房間, 關埋門就在裡面做乜都冇人知, 屎忽全最中意去派對房間玩人型蜈蚣.
光顧派對房間的人都係年輕人, 呢班友仔很多都係黃屍, 唔裝安心出行, 派對房間係可有可無的行業, 就算執笠都對民生無影響.

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210429/bkn-20210429111841431-0429_00822_001.html

要成果但係又唔做公民責任
香港人既公民意識真係低到無朋友

其實有幾多員工被代表??

執柒咗佢

市民要得閒打電話去舉報下派對房,睇下有無人做假扮打咗針延長營業時間

呢類派對房間,藏污納垢居多,正常人家都甚少涉足,執柒咗佢啦,對社會未嘗唔係好事

自己都曾經後生過,當然知乜事啦

卜街,呢d派對房間係入面比屎忽鬼玩人形蜈蚣都得。比佢地開返只係增加一個傳播途徑

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-4-29 04:07 PM 發表
政府透過「疫苗氣泡」將接種疫苗與禁業令掛鈎,務求以生意及飯碗逼派對房間等多個行業的從業員及顧客打針。有派對房間負責人指不

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210429/photo/bkn-20210429111841431-0429_00822_001_01b.jpg?20210429152817

政府透過「疫苗氣泡」將接種疫苗與禁業令掛鈎,務求以生意及飯 ...
分別不大咪唔好重開,老闆完全有自由

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-4-29 04:07 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210429/photo/bkn-20210429111841431-0429_00822_001_01b.jpg?20210429152817

政府透過「疫苗氣泡」將接種疫苗與禁業令掛鈎,務求以生意及飯 ...
正常派對房一定有 cctv . 租客都知有 cctv . 點會係呢類地方開餐呀 ... 

唔打,無生意。擺明玩死自己。

香港派對場地協會會長林漢然亦在電台節目表示,業界主要客源以年輕人為主,加上做生意時多以預約形式,員工亦只是兼職性質,當中很多人都表示抗拒,不會為上班或光顧而打針。
林又批評政府針對派對房間業,反而麻雀及餐飲業界顧客不一定要打針亦可放寬營業限制,形容相當不公平,業界多次表達不滿,但當局從未派員聆聽從業人員聲音,拒絕溝通。

呢條林漢然真係屎忽鬼買棺材唔知地, 你條仆街可以為自己行業去爭取利益, 但就唔可以踩其他行業例如麻雀館, 麻雀館都係長期停業, 我未聽過麻雀館老板去踩其他行業點解可以復業而麻雀館就要停業.
入竹館打麻雀的人, 都冇身體接觸甚至唔跟其他竹友講嘢, 只係睇住自己手上的13隻麻雀, 去派對房間的人都係朋友情侶, 係玩禁室陪慾.

打針為打工,係咪傻撚左呀。 去印度喇呢d pk

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2021-4-29 04:33 PM 發表

正常派對房一定有 cctv . 租客都知有 cctv . 點會係呢類地方開餐呀 ... 
一張貼紙貼住鏡頭就解決喇.

引用:

咁咪執左佢, 咪做囉....幾簡單...........完全唔需要爭拗

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]