• 瀏覽: 4,090
  • 回覆: 15
+2
中國早上發射天和核心艙 建設天宮太空站中國載人航天工程,踏入「建造太空站」的階段。搭載「天和」核心艙的「長征五號B遙二

由美國控制的國際太空站不受中國人參與,
便激勵了中國要發展自己的太空科技

新聞來源連結:
https://www.google.com/amp/s/www.881903.com/news/amp/china/2389377

中國密密射, 真係唔講得笑.

中國:美國唔比就自己整!
呆灣:美國唔比就努力奶!奶極都係唔比就就就......再出力D奶!!

台灣話我都有國民上過太空啦

老美忙著內鬥,忙於政治操作時,我國就努力向上,一天比一天進步。

無法啦,外國又唔幫,只好自己來,乜都自己搞,搞到產能過剩,為有搵多啲嘢搞囉。

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2021-4-29 12:36 PM 發表
中國早上發射天和核心艙 建設天宮太空站中國載人航天工程,踏入「建造太空站」的階段。搭載「天和」核心艙的「長征五號B遙二

https://stream.881903.com/public/789e127a66919bb87c497d6381be0de2/2021/04/f72f4f1969edcd3576d71583e83fce25.jpg

由美國控制的國際太空站不受中國人參與,
便激勵了中國 ...
國際太空站核心部件都用咗廿幾年, 差唔多要退休

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2021-4-29 12:59 PM 發表

靠修補廷期退役......正常既, 早幾年就夠鐘要收

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-4-29 01:03 PM 發表

靠修補廷期退役......正常既, 早幾年就夠鐘要收
其實風險高的,出事死人就大吉利是。

引用:
原帖由 peter925 於 2021-4-29 01:06 PM 發表

其實風險高的,出事死人就大吉利是。
都係痴下膠布, 加塊版果d姐...…..
太空人著到咁企係外面, 重要高速移動, 都做唔到咩大修啦

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2021-4-29 12:59 PM 發表

中國衛星近年常被解體,
陰謀論是美國引爆廢棄衛星利用碎片擊毀中國的衛星

中國加油

引用:
原帖由 peter925 於 2021-4-29 12:56 PM 發表
無法啦,外國又唔幫,只好自己來,乜都自己搞,搞到產能過剩,為有搵多啲嘢搞囉。
起碼有野做, 唔係美國咁派錢頂 美國衰到起條高鐵都起唔到

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2021-4-29 12:50 PM 發表
台灣話我都有國民上過太空啦
哦,咁落club,搭的士去,同自己買波子揸去,係兩種境界。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]