• 瀏覽: 2,408
  • 回覆: 54
貧不與富敵,西醫鬥不過地主

領展係吸血鬼

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20210429/00176_053.html

大把吉舖...........貴咪搬lor

租領展D場要俾業績佢地睇,

即係醫生上幾年業績最少多左三成囉!!

西醫診所大部份都好無良,淨係識醫感冒賣醫生紙,返4,5個鐘工,月入十幾廿萬。

西醫都未出聲啦。本身都系暴利

大賊話強盜無良,笑Q死!

其實領展就係咁仆街,以前將小商戶趕走晒,及後翻新屋邨商場搞到好似高級商場咁。老實講我哋啲小市民想唔係想落街買金買衫買波鞋買手飾。

引用:
原帖由 wingsyip 於 2021-4-29 10:05 AM 發表
其實領展就係咁仆街,以前將小商戶趕走晒,及後翻新屋邨商場搞到好似高級商場咁。老實講我哋啲小市民想唔係想落街買金買衫買波鞋買手飾。
咁你仲唔做佢股東 ?

領匯趕走唔少低端租戶, 而家好多租戶都係連鎖店

以前附近商場仲有3間茶餐廰, 早10年巳經趕走哂, 1間茶餐廰都無

引用:
原帖由 vanga 於 2021-4-29 10:13 AM 發表

咁你仲唔做佢股東 ?
叫hongkonger買起佢,再簽個一致行動協義咪話曬事囉,到時零租唔使錢

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-4-29 09:29 AM 發表
大把吉舖...........貴咪搬lor
彌敦道啲「貴舖」都做左雜貨散貨場,西醫無理由租唔起

嘈乜鬼,傾唔租客可以搬

西醫聚集咗啲病人,風險高,要佔用特多資源處理,貴得有道理。

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-4-29 10:23 AM 發表

彌敦道啲「貴舖」都做左雜貨散貨場,西醫無理由租唔起
你真係講得輕鬆既!
單係搬個鋪咁簡單咩?唔洗裝修費架? 裝修費動不動就成百萬計!
屋邨醫生機本上都只做婆仔生意,睇小病感冒開醫生紙轉介之類,百幾二蚊架!減少的婆仔衝急症室都好架!
好多屋邨商鋪都無人流,商場水靜河非,吉鋪又多,看住好多租唔夠一年就執左,無生意做埋都唔夠交租,但租金又唔肯平,不減反加!

抵死
邊個叫你咁大膽趕咗個舔共主席落台
唔搵你幫手填數搵邊個

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]