• 瀏覽: 9,702
  • 回覆: 45
毒果一早已經棄睇,睇咗方向報一段時間,見到佢啲報道越嚟越偏頗,但香港嘅報紙好似已經無得點揀,唉

現時手機app有頭條,文匯大公, 01, 無線新聞。
粉報而家黐咗線,已刪app

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-4-28 10:45 AM 發表
現時手機app有頭條,文匯大公, 01, 無線新聞。
粉報而家黐咗線,已刪app
師兄,頭條中肯嗎?

引用:
原帖由 Peony8868 於 2021-4-28 09:57 發表
毒果一早已經棄睇,睇咗方向報一段時間,見到佢啲報道越嚟越偏頗,但香港嘅報紙好似已經無得點揀,唉
幾份免費報唔錯。

巴士的點評——再造新香港—去激進化 - https://hd.stheadline.com/news/c ... 專欄-巴士的點評-再造新香港—去激進化

引用:
原帖由 Peony8868 於 2021-4-28 11:03 AM 發表

師兄,頭條中肯嗎?
頭條太少新聞
不如睇星島
大大份

引用:
原帖由 Peony8868 於 2021-4-28 11:03 AM 發表

師兄,頭條中肯嗎?
還算正常吧

多謝師兄回覆,新聞唔可以唔睇,但見到好多報紙都各自各有立場,有時越睇越火滾,唉

引用:
原帖由 Peony8868 於 2021-4-28 09:57 AM 發表
平果係燈塔。
東方得男極圈,當佢草根劉鄧派。
信報係偽李旦。
星島今日仲扮緊中立專業。
南華就cnn弱化版。
不如問成個世界仲有咩好野睇。

引用:

師兄,頭條中肯嗎?
睇反D回覆諗起:
01、巴士的,搞緊獨立,尾露左半條,而家國安法過左,2頭唔到岸,唔知點。
文會大公,共匪氣重。
頭條坐火車睇隔離都得,佢E家仲扮到唔係黃嘅。
立場就個個有,邊個唔想3宮6院架。

引用:
原帖由 highmax 於 2021-4-28 01:16 PM 發表

平果係燈塔。
東方得男極圈,當佢草根劉鄧派。
信報係偽李旦。
星島今日仲扮緊中立專業。
南華就cnn弱化版。
不如問成個世界仲有咩好野睇。
所以小弟上嚟求教囉,好多份報紙都誤導大眾,想睇事實啫都咁難

引用:
原帖由 highmax 於 2021-4-28 01:22 PM 發表

睇反D回覆諗起:
01、巴士的,搞緊獨立,尾露左半條,而家國安法過左,2頭唔到岸,唔知點。
文會大公,共匪氣重。
頭條坐火車睇隔離都得,佢E家仲扮到唔係黃嘅。
立場就個個有,邊個唔想3宮6院架。
照咁睇星X好似仲可以睇吓,經濟日報好少時事嘢,睇兩三吓就睇完

引用:
原帖由 Peony8868 於 2021-4-28 05:48 PM 發表

照咁睇星X好似仲可以睇吓,經濟日報好少時事嘢,睇兩三吓就睇完
正解
==========
"""""好多份報紙都誤導大眾,想睇事實啫都咁難"""""""
所以我的解決方法係咁多份都要睇一睇XD
例如83台講社評個陣已經聽到幾份報紙

我細個睇果份勝報最好,夠真實。

引用:
原帖由 wantfunming 於 2021-4-28 06:46 PM 發表
我細個睇果份勝報最好,夠真實。
係D馬仔唔聽話

大公文匯
中通社
點新聞

其他都是 毒媒
黃媒

假新聞

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]