• 瀏覽: 7,112
  • 回覆: 43
我打了兩劑疫苗成個月啦 大陸都仲未叫打了疫苗港人免檢疫上大陸

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-4-28 09:21 發表
我打了兩劑疫苗成個月啦 大陸都仲未叫打了疫苗港人免檢疫上大陸
香港人接種律太低了,未能形成防疫功能;大陸不敢開放讓內地人來,自然唔開放畀香港人免坐疫監。

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-4-28 09:21 AM 發表
打左疫苗不代表不會受感染
只係你自己會打低病毒而己
但一樣會傳染俾別人

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-4-28 09:21 AM 發表
疫苗不是物理保護,只是打咗疫苗後有病毒入侵,你身體抗體就預先知道敵人

所以打咗疫苗都有機會受感染同埋傳染比人

而家全世界咩地方可以畀你香港人打完兩針入境免檢? 即係全世界都咁驚死

引用:
腦殘曱甴打釘後,血/身內可能沒箘,但估計身的表面例如手腳仍不清潔及有箘(曾打砸搶燒嘛)........
所以………

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-4-28 09:21 發表
實際係內地對香港向黑醫護跪低,向內地人封關既報復性措施

內地未停止報復,一日都唔使旨意免檢

引用:
中央要求嘅並唔係單單打疫苗咁簡單,而係首先要香港疫情清零,唔係一日半日嗰種,而係最少連續14日清零!香港而家就連最基本嘅要求都做唔到,憑D乜嘢要中央貿貿然咁放人入境?

引用:
我打了兩劑疫苗成個月啦 都未能免檢疫去台灣,台灣咁驚死做乜?
我打了兩劑疫苗成個月啦 都未能免檢疫去日本,日本咁驚死做乜?
我打了兩劑疫苗成個月啦 都未能免檢疫去美國,美國咁驚死做乜?
我打了兩劑疫苗成個月啦 都未能免檢疫去印度,印度咁驚死做乜?
我打了兩劑疫苗成個月啦 都未能免檢疫去XX,XX咁驚死做乜?
.....................

引用:
搞香港獨立,首先要同大陸分開
搞獨立的,豈止有香港公務員?

引用:
原帖由 highmax 於 2021-4-28 04:37 PM 發表

搞香港獨立,首先要同大陸分開
搞獨立的,豈止有香港公務員?
分開獨立個P,中港司機日日上緊去運菜,運豬,運菜

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-4-28 08:28 PM 發表

分開獨立個P,中港司機日日上緊去運菜,運豬,運菜
世界上大部分2個國家的邊境都係每日好多車行來行去

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-4-28 02:57 PM 發表

中央要求嘅並唔係單單打疫苗咁簡單,而係首先要香港疫情清零,唔係一日半日嗰種,而係最少連續14日清零!香港而家就連最基本嘅要求都做唔到,憑D乜嘢要中央貿貿然咁放人入境?
內地要保護好14億民眾的抗疫成果,一定要把好每一個關口的來往防疫措施!
單看內地過去一年抗疫成功免戴口罩一項就慳翻最少5OO0億人仔的資源(這不是誇張,14億人每天每人用1元/個口罩,1年就消耗了6OOO億元以上,去除必要用途及利潤抵消,每年單是口罩可以慳番5OOO億以上)。
因此,港人抗疫防疫還是做好自己本份,聽從政府一切防疫措施,確保2O日以上清零,到時就會水到渠成,事事暢通無阻啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]