• 瀏覽: 7,835
  • 回覆: 68
成日吹接種後死亡事件。。。
我計香港人口700萬,平均壽命80歲,其實正常每日平均都死約240人。

我記得約一個月前公佈既接種數字係41萬,我當E+70萬左右,
即係70萬接種者,係無任何負面藥效下,係之後每日平均都會死約24人;
我當接種科興既佔一半既既35萬人,每日平均都會死約12人。。。

OK,又人又話報導係指短期內。。。我自己見到13日後死都話關科興事
我地又繼續計下數丫,E+接種左約兩個月當有70萬左右,
15日作為"短期"既標準,即係將35萬人再除4,再計每日平均會死人數
答案係正常都會死3人

問題是香港有很多大學學歷但低於小學生的智商和邏輯能力的人.

其實應該提供埋
食左飯後死亡的案例
作為參考

引用:
原帖由 門閥政治 於 2021-4-28 08:21 AM 發表
我計香港人口700萬,平均壽命80歲,其實正常每日平均都死約240人。

我記得約一個月前公佈既接種數字係41萬,我當E+70萬左右,
即係70萬接種者,係無任何負面藥效下,係之後每日平均都會死約24人;
我當接種科興既佔一半既既35萬人,每日平均都會死約12人。。。

OK,又人又話報導係指短期內。。。我自己見到13日後死都話關科興事
我地又繼續計 ...
有統計數字 :
香港人口高齡化,死亡數字逐步上升是預期之內,2019年的死亡數字是48,106,平均每天有約132人離世,較2009年上升了18.7%。2020年首11個月是46,414,即平均每天有約139人離世,較2019年同期增加了4.4%。2020年死亡數字,最特別的地方是首次超越出生數字,即首11個月的40,369名新生嬰兒。

引用:
原帖由 vvoy 於 2021-4-28 10:34 AM 發表

有統計數字 :
香港人口高齡化,死亡數字逐步上升是預期之內,2019年的死亡數字是48,106,平均每天有約132人離世,較2009年上升了18.7%。2020年首11個月是46,414,即平均每天有約139人離世,較2019年同期增加了4.4%。2020年死亡數字,最特別的地方是首次超越出生數字,即首11個月的40,369名新生嬰兒。
我#1己經講左 , 我係以 "700萬人口 , 平均壽命80歲話" ,
算式係700萬除80除365 ...
V兄提供既數字按我理解 , 係代表平均壽命 , 一直係度長緊

不過其實真係唔緊要 , #1咁多條式 , 你可以全部再代入計一次
就以最少人死既2019年計平均132人計 , 即每5.7萬死一個
(補充 : 香港2019年人口為750萬)

另外小弟係東方報紙網(東網睇到) , 香港己經約79萬打過疫苗 ,
科興佔39萬  , 以每日每5.7萬死一個計算 ,
即平均都要死6.8個

39萬係兩個月既數字 , 當短期係15日 , 即係再除4 ... 即1.7
E+開始左兩個月 , 就算唔計第一個15日 , 都有45日拉 ,
咁有無45乘1.7即76.5拉 !!!

班黃巾軍就係咁 , 既唔信科學  又唔信數學 ...

好似前年咁 , 佢地咪話香港 "突然" 多左好多人自殺既 .
但攤開近5年香港自殺人數 , 2019年唔好話突別多 ,
甚至最多果年都唔係羅 !!!

https://www.chp.gov.hk/tc/statistics/data/10/27/380.html

香港最近的五年死亡記錄, 每年死亡人數超過45000人,
每日123人死亡

近2個月有打疫苗(未必有關的)死亡人數約 30人,   
沒打疫苗的估記死亡人數約為 7380 -30 = 7350人

打科興唔會 長生不死, d pk 傳媒從來不提這點, 那些漢奸9 一定會有報應, 特別d 毒媒,
   打科興從來沒增加過死亡率

引用:
原帖由 cannotdisplay 於 2021-4-28 03:07 PM 發表

https://www.chp.gov.hk/tc/statistics/data/10/27/380.html

香港最近的五年死亡記錄, 每年死亡人數超過45000人,
每日123人死亡

近2個月有打疫苗(未必有關的)死亡人數約 30人,   
沒打疫苗的估記死亡人數約為 7380 -30 = 7350人

打科興唔會 長生不死, d pk 傳 ...
講真 , 咁己經擺明係選擇性報導 ...

弊就弊左 , D官唔知點解一直都係打不還手  罵不還口 ,
一 D小學生就可以反駁到既野 , 佢地就係一聲都唔出 ...

引用:
原帖由 門閥政治 於 2021-4-28 05:18 PM 發表

講真 , 咁己經擺明係選擇性報導 ...

弊就弊左 , D官唔知點解一直都係打不還手  罵不還口 ,
一 D小學生就可以反駁到既野 , 佢地就係一聲都唔出 ...
其實有講到
只是妓者選擇性報導及追問

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-4-28 05:27 PM 發表

其實有講到
只是妓者選擇性報導及追問
如果又係果種 "無直接證據表明" 訓得著人式既解釋 ,
咁有講同無講真係無咩分別 ...

其實黃絲一部份成功原因 , 就係用左想搶眼球既方法
我地藍絲就算唔可以亂講大話 ,
但將大白話講得更吸引 , 其實都係需要既 !!!

而且 "無直接證據表明" , 亦可以解釋成證明唔到無關
... 小弟不才 , 覺得用本POST既簡單數據代入 ,
說明科興無問題 , 一定好過 "無直接證據表明" 羅 !!!

毒媒+愚民,這就是香港

引用:
原帖由 門閥政治 於 2021-4-28 08:21 AM 發表

我地又繼續計 ...
用針數而唔係人數更合適,因為毒媒將打一針也歸入死於疫苗

我覺得政府真係唔應該強制啲60歲以上既人打,後生仔就應該打既,60歲以上果啲出事機會都係相對高啲,無論係味直接關疫苗事都好,事實就係話你知打完既好多出左問題/死亡,但係政府竟然仍要用行政手段逼老人家打,呢樣野我真係好嬲,我屋企都有老人家做食肆,被強制打疫苗,我好擔心佢地出事,你唔好話我黃屍,睇返我留言都知我深藍,但係以事論事,我覺得政府係完全無理過老人家生死。

人地大陸/澳門政府都唔俾60歲以上既人打疫苗,香港政府基於咩科學理據而同大陸做法完全相反呢。

引用:
原帖由 wi-shes 於 2021-4-28 11:09 PM 發表
我覺得政府真係唔應該強制啲60歲以上既人打,後生仔就應該打既,60歲以上果啲出事機會都係相對高啲,無論係味直接關疫苗事都好,事實就係話你知打完既好多出左問題/死亡,但係政府竟然仍要用行政手段逼老人家打,呢樣野我真係好嬲,我屋企都有老人家做食肆,被強制打疫苗,我好擔心佢地出事,你唔好話我黃屍,睇返我留言都知我深藍,但係以事論事,我覺得政府係完全無理過老人家生死。

人地大陸/澳門政府都唔俾6 ...
當時俾老人家打先
估計係因為當時多老人家受感染最多,死亡率亦最高

其實政府冇強制任何人打播

所以估唔到香港咁多人智商咁低。
香港真係冇希望喇

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]