• 瀏覽: 23,468
  • 回覆: 317
  • 追帖: 1
+2
本港再次經歷移民潮,年輕家庭移民掀起本地退學潮。根據教育局的數據顯示,本港中小學在2020/21學年學生較上一年學年流失

走緊D瘀血, 香港盡快回復正軌, 太多反中亂港人士, 香港難專心發展, 走左批人都係好事來, 但記得去到外國, 剪爛張HKID, 有咩困難以後唔好再返來.

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210427/bkn-20210427173129857-0427_00822_001.html

黃絲手足 快D走喇;
BNO祖國及拜登大門 已為一眾手足打開了..

移左就唔好返黎,千祈唔好好似97 果班出去撈唔掂死狗返黎

手足快D去呼吸自由空氣喇;
香港咁辛苦中國咁専制.. 留返我哋藍絲慢慢捱喇...

其實,轉返去內地讀書既,比你地想像中多得多...

引用:
原帖由 WongManTak 於 2021-4-27 10:11 PM 發表
香港年輕人離開香港,香港的未來是什麼? 
不用想太多

引用:
原帖由 WongManTak 於 2021-4-27 10:11 PM 發表
無晒d甲由, 香港人人愛

手足們 唔去英,美,澳..
也可考慮去民主大國印度 莫迪歡迎反中的手足啊!

引用:
原帖由 supertom123 於 2021-4-27 09:57 PM 發表
本港再次經歷移民潮,年輕家庭移民掀起本地退學潮。根據教育局的數據顯示,本港中小學在2020/21學年學生較上一年學年流失

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210427/photo/bkn-20210427173129857-0427_00822_001_01b.jpg?20210427202126

走緊D瘀血, 香港盡快回復正軌, 太多反中亂港人士, 香港 ...
意料之內, 有邊個家長唔想送子女去英國讀書?

引用:
好似種植物咁, 如果幼苗已經枯萎, 比害蟲咬爛晒, 長大後都係無營養, 及早種植新幼苗先係應有方向

引用:
原帖由 supertom123 於 2021-4-27 09:57 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210427/photo/bkn-20210427173129857-0427_00822_001_01b.jpg?20210427202126

走緊D瘀血, 香港盡快回復正軌, 太多反中亂港人士, 香港 ...
退學中,包保雙非學童多過移民

引用:
曱甴走晒,香港未來一片光明

引用:
原帖由 BAN你媽媽 於 2021-4-27 10:13 PM 發表
移左就唔好返黎,千祈唔好好似97 果班出去撈唔掂死狗返黎
賣樓移民做太空人,最後人財兩失

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-4-27 10:15 PM 發表

意料之內, 有邊個家長唔想送子女去英國讀書?
去千屍堆疊

主題標籤 #教育局
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]