• 瀏覽: 10,331
  • 回覆: 160
+9
香港置業郭詠詩表示,香港仔中心4月暫錄約4宗買賣,其中P座低層2室,望樓景,三房間隔,實用面積約594方呎,原業主移民急

BNO VISA陸續獲批,移民賣樓減價潮開始出現,我估今年起碼有一萬個移民放盤。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210426/bkn-20210426161418466-0426_00842_001.html

引用:
原帖由 onnam 於 2021-4-27 01:10 PM 發表
香港置業郭詠詩表示,香港仔中心4月暫錄約4宗買賣,其中P座低層2室,望樓景,三房間隔,實用面積約594方呎,原業主移民急

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210426/photo/bkn-20210426161418466-0426_00842_001_01b.jpg?20210427110230

BNO VISA陸續獲批,移民賣樓減價潮開始出現,我 ...
果d爛頭卒邊有10000人...

施生講得好啱
今次移民大部份係年輕人
佢地多數都無物業
對樓市唔會有大衝擊
移民只係退租
反而令租金有下調壓力

引用:
原帖由 paulchen 於 2021-4-27 13:24 發表
施生講得好啱
今次移民大部份係年輕人
佢地多數都無物業
對樓市唔會有大衝擊
移民只係退租
反而令租金有下調壓力
施生今次跌咗入圍爐取暖的陷阱,佢接觸唔到賣樓走人果班啫。
我識得走人既幾個家庭,全部都係賣樓之後走。

引用:
原帖由 onnam 於 2021-4-27 01:31 PM 發表

very serious

市民有平貨執,政府真係福為民開喎

引用:
原帖由 onnam 於 2021-4-27 13:10 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210426/photo/bkn-20210426161418466-0426_00842_001_01b.jpg?20210427110230

BNO VISA陸續獲批,移民賣樓減價潮開始出現,我 ...
二手累積放盤已經去到40000幾伙, 貼近一年成交量, 比舊年多左萬幾伙

引用:
原帖由 onnam 於 2021-4-27 01:31 PM 發表

又來了你識得?

咁你賣樓走未呢?

傻好話睇唔到

叫高再劈返落市場平均價?

低層樓景即係最差單位,睇死佢唔咪向南啦,旺市低7%出到貨比佢執到啦,淡市直頭無人睇呀。

引用:
原帖由 ballking13 於 2021-4-27 13:35 發表

又來了你識得?

咁你賣樓走未呢?
你唔信隨你。
我冇子女唔急住走,要走沽兩層樓吐現千零萬不是問題,相信夠使。

黃屍曱甴快d走啦,好行夾唔送🤣

啲人唔識吸取89及97移民嘅經歷?

😉

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-4-27 13:34 發表

二手累積放盤已經去到40000幾伙, 貼近一年成交量, 比舊年多左萬幾伙
新盤一年供應量先係萬幾個,如果今年走萬幾個家庭,沽出既二手盤加埋新盤,變相有成兩三萬供應。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]