• 瀏覽: 6,160
  • 回覆: 108
+6
傳媒人柳俊江去年9月9日晚上,涉與分居妻子的1名男友人在觀塘一間餐廳內爭執,警方調查後拘捕柳俊江,控告他一項襲擊致造成身體傷害罪。案件今早(27日)在觀塘裁判法院再提堂,控方同意以簽保守行為方式處理,柳俊江自簽1,000港元及須守行為12個月,另須支付500港元堂費,控罪獲撤。                                                 

案情指,40歲被告柳俊江當時正與其妻辦離婚,於2020年9月9日晚上約7時,被告妻子與友人儲孝知在觀塘偉業街180號Two Harbour Square地下亞金南洋茶室晚餐,被告與儲爭執,及後拳打及推對方。柳當場被捕,警誡下稱對方先動手,故打對方頭;儲的鼻梁及左臉瘀傷、上唇擦傷及左肩觸痛。

下次見到再打多鑊,自己唔爆缸就無事啦!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210427/bkn-20210427101737735-0427_00822_001.html

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。

引用:
原帖由 siutatbo 於 2021-4-27 10:58 AM 發表
傳媒人柳俊江去年9月9日晚上,涉與分居妻子的1名男友人在觀塘一間餐廳內爭執,警方調查後拘捕柳俊江,控告他一項襲擊致造成身體傷害罪。案件今早(27日)在觀塘裁判法院再提堂,控方同意以簽保守行為方式處理,柳俊江自簽1,000港元及須守行為12個月,另須支付500港元堂費,控罪獲撤。                                                 

案情指,40歲被告柳俊江當時正與其妻辦離婚,於2020年9月9日晚上約7時,被告妻子與友人儲 ...
暴力係解決唔到你綠帽嘅問題

What's wrong with this ugly asshole's hair?  

似係傾掂數  證人唔出庭告佢

黃定藍?

引用:
原帖由 wk221ab 於 2021-4-27 11:07 AM 發表

暴力加實力先有機會解決到..
可惜花柳江只有暴力,沒有實力..
被人就打到爆江..
打人就只傷不.....

帽事嘅,洗乜打人咁衝動呢?

點解影佢個頭唔係綠色

雖然唔係留案底
但都叫花咗記錄
如果佢未有外國護照
以後想移民會比較難咗

DLLM

斷正都放生?

死狗官

引用:
原帖由 siutatbo 於 27-4-2021 10:58 發表

案情指,40歲被告柳俊江當時正與其妻辦離婚,於2020年9月9日晚上約7時,被告妻子與友人儲 ...
個頭唔整綠色賀下自己

引用:
原帖由 wk221ab 於 2021-4-27 11:07 發表

家暴呢?

引用:
原帖由 siutatbo 於 2021-4-27 11:00 AM 發表

笑能死

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]