• 瀏覽: 3,345
  • 回覆: 43
+3
香港再現移民潮,嶺南大學潘蘇通滬港經濟政策研究所高級研究員何濼生今日(25日)於港台節目《給香港的信》中表示,移民英國不會讓家中小朋友更快

外甥九歲 被父母帶走移民英國 說不再回來他將失去中國語文書寫閱讀能力其實 父母有權決定孩子嘅國藉 奪走語文能力 身份認同 朋友 和他的根嗎?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/616722/何濼生-移民英國不會讓小孩更快樂-真正需要培養是-精神資本

想走就走

提示: 違規內容已被屏蔽
可以發起社會運動, 爭取華人平權

1. 推翻封建皇室制度

2. 爭取華人做首相

兩小訴求, 華人抬頭

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-4-26 01:03 PM 發表

1. 推翻封建皇室制度

2. 爭取華人做首相

兩小訴求, 華人抬頭
有無攪錯呀
食緊飯架

引用:
原帖由 maygii 於 2021-4-26 01:10 PM 發表

有無攪錯呀
食緊飯架
佔領倫敦,正式啓動

引用:
原帖由 monleegar 於 2021-4-26 12:51 PM 發表
香港再現移民潮,嶺南大學潘蘇通滬港經濟政策研究所高級研究員何濼生今日(25日)於港台節目《給香港的信》中表示,移民英國不會讓家中小朋友更快

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210425/462968805216227328807923.jpeg/tp62Huejult2oJiz_CnfmKj3iX43Kn2g-EKTGfhCkxk?v=w1280r16_9
原來英國小孩快樂指數全歐最低

華人集中處理, 搬晒入集中營

自給自足

可完美解決岐視問題

移民同失唔失去中國語文書寫閱讀能力唔係同一回事喎。

壞佐嘅根要來托咩onl79,老懵懂

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-4-26 01:28 PM 發表
華人集中處理, 搬晒入集中營

自給自足

可完美解決岐視問題
X哥己經起定集中營,唔係,係香港城,歡迎曱甴入住,到時選埋鷄蟲傑做國會議員,大力拓展自由西産業,成為歐洲嘅曼谷,男女都搵到食,幾爽呀

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-4-26 01:03 PM 發表

1. 推翻封建皇室制度

2. 爭取華人做首相

兩小訴求, 華人抬頭
可以爭取推翻腐敗封建的皇室制度!

引用:
原帖由 monleegar 於 2021-4-26 12:51 PM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210425/462968805216227328807923.jpeg/tp62Huejult2oJiz_CnfmKj3iX43Kn2g-EKTGfhCkxk?v=w1280r16_9
父要子亡子不亡是為不孝。

引用:
原帖由 袋中野性的牛 於 2021-4-26 01:46 PM 發表

X哥己經起定集中營,唔係,係香港城,歡迎曱甴入住,到時選埋鷄蟲傑做國會議員,大力拓展自由西産業,成為歐洲嘅曼谷,男女都搵到食,幾爽呀
香港集中城

誠哥好野, 掂啊

快拿超你的bno,  go go go

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]