• 瀏覽: 2,360
  • 回覆: 25
一向喪失理性嘅「黃絲」就梗係唔理三七二十一,就算無本事都要跟人一齊移民,最終去到外國一事無成仲大呻自己變成失業流氓,兩頭唔到岸咁半天吊。除咗歐美等地,有啲「黃絲」去過幾次台灣旅行就以為當地生活同香港無乜分別,於是就盲舂舂咁跟住移居去台灣,但去到又發現理想同現實根本係兩回事,跟住又話日本職場文化相當「獨特」,點知又頂唔順當地嘅生活壓力喎, 最後仲急急腳咁趕返香港。
「黃絲」們真係搞笑呢頭就話「無將來、無自由」而走,轉過頭去了又即刻返嚟香港,睇得出佢哋根本無好好計劃過,難怪網民「JANE1983」都鬧:「移民唔係玩,連根拔起,遠走他鄉,一定係想喺嗰度過。兩下後悔又返來,細路哥咩...

https://www.dotdotnews.com/a/202103/01/AP603c5a1ae4b098609f9773dc.html

條路自己揀責任承擔無得怨,
人離鄉賤大家都心中有數啦!

引用:
原帖由 moyy 於 2021-4-26 12:07 PM 發表
一向喪失理性嘅「黃絲」就梗係唔理三七二十一,就算無本事都要跟人一齊移民,最終去到外國一事無成仲大呻自己變成失業流氓,兩頭唔到岸咁半天吊。除咗歐美等地,有啲「黃絲」去過幾次台灣旅行就以為當地生活同香港無乜分別,於是就盲舂舂咁跟住移居去台灣,但去到又發現理想同現實根本係兩回事,跟住又話日本職場文化相當「獨特」,點知又頂唔順當地嘅生活壓力喎, 最後仲急急腳咁趕返香港。
「黃絲」們真係搞笑呢頭就話「無將 ...
去到人哋嗰度 =三等公民

引用:
原帖由 生果轉貼圓 於 26-4-2021 04:36 PM 發表

好似多合一奶西鬼咁,只識抹黑為反而反冇曬分析能力

引用:
原帖由 生果轉貼圓 於 2021-4-26 04:36 PM 發表

稍為有腦都會睇清楚啲先.....

引用:
原帖由 moyy 於 26-4-2021 06:58 PM 發表

稍為有腦都會睇清楚啲先.....
行錯路有本事返轉頭還好,否則.....

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-4-26 09:24 PM 發表

行錯路有本事返轉頭還好,否則.....
說得對未必個個有力能可回頭。

引用:
原帖由 moyy 於 2021-4-26 10:12 PM 發表

說得對未必個個有力能可回頭。
曱甴追求的 假民主自由 原來係咁慘嘅

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-4-27 06:58 AM 發表

曱甴本身已經係愚蠢
移民去外國 更加愚蠢

引用:
原帖由 生果轉貼圓 於 2021-4-27 10:28 AM 發表

曱甴本身已經係愚蠢
移民去外國 更加愚蠢
去咗冇人權的台灣
曱甴真係後悔

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-4-27 11:20 AM 發表

去咗冇人權的台灣
曱甴真係後悔
最愚蠢的香港曱甴

引用:
原帖由 WongManTat 於 27-4-2021 11:20 AM 發表

去咗冇人權的台灣
曱甴真係後悔
曱甴真的是一子錯.......

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-4-27 06:58 AM 發表

後悔已晚恨錯難返!

引用:
原帖由 moyy 於 27-4-2021 03:16 PM 發表

後悔已晚恨錯難返!
咁就係咁先

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-4-27 10:35 PM 發表

咁就係咁先
曱甴返嚟香港 一定畀曱甴唱衰

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-4-28 06:59 AM 發表

曱甴返嚟香港 一定畀曱甴唱衰
曱甴真係好愚蠢 寧願做三等公民

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]