• 瀏覽: 31,473
  • 回覆: 511
  • 追帖: 1
+15
引用:
原帖由 東方轉貼員 於 2021-4-25 04:38 PM 發表
觀塘海濱音樂噴泉周四(22日)正式啟用,惟劣評如潮,半億預算造價更加令人譁然,不少網民紛紛向內地淘寶問價,廠家報價都只是數十萬元,最平一間更只8萬元人民幣(下同,約9.6萬港元),就有交易。不過當中充滿不少疑問,《蘋果》記者按照觀塘海濱音樂噴泉的資料,再向淘寶廠商問價,對方回覆指製作噴泉費用連運輸及安裝只需約65萬元(約77萬港元),較香港平一大截。香港工程承辦商陳先生向《蘋果》表示,觀察到工程預 ...
咪老作啦!毒果去淘寶問價😂

特首人工貴過習大大

五千萬根本當人白痴

77萬??水泥?水管?!水電工程?

淘寶

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2021-4-25 07:13 PM 發表

我哋黃屍個個都用淘寶。。。
黃屍個個口講反中反共,
但身體卻很誠實,。

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-4-25 06:51 PM 發表
擺明利益輸送
毒果竟然支持用淘寶奶共

佢都戇洲洲啦物價同人工都唔同啦,你吾問美國可能要兩億添😆

引用:
原帖由 東方轉貼員 於 2021-4-25 04:38 PM 發表
觀塘海濱音樂噴泉周四(22日)正式啟用,惟劣評如潮,半億預算造價更加令人譁然,不少網民紛紛向內地淘寶問價,廠家報價都只是數十萬元,最平一間更只8萬元人民幣(下同,約9.6萬港元),就有交易。不過當中充滿不少疑問,《蘋果》記者按照觀塘海濱音樂噴泉的資料,再向淘寶廠商問價,對方回覆指製作噴泉費用連運輸及安裝只需約65萬元(約77萬港元),較香港平一大截。香港工程承辦商陳先生向《蘋果》表示,觀察到工程預 ...
咪老作啦,毒果居然揾淘寶?

點解毒果唔去問Amazon?

引用:
原帖由 Sleeps2019 於 2021-4-25 07:33 PM 發表

因為香港政府奉行高地價政策
依家講建築成本,關地價乜嘢事 ?

你咪查吓起幢樓建築成本要幾多 有啲地好早拎番嚟

你就知香港地產商幾食水深

蘋果問淘寶商。

大話怕計數,凡做工程都計到用料,人工,國安法下,無言

咪玩啦,標書寫晒內容嫁,投標承建商有幾多,就只能喺當中選一個,問題應該係,點解無人識計吓承建商列出既成本同市場差幾遠?

咁多黑暴基金報假數唔去質疑🙄🙄🙄 蘋果仲要瀨共問淘寶價🙄🙄🙄

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]