• 瀏覽: 4,184
  • 回覆: 18
+3
俗語說 : 針唔拮到肉唔知痛
精彩人生的真相
原來是這樣的

或者大家都循不同渠道得知我們在牆內的近況,坦白說,無論在人前表現得多樂觀堅強,身陷囹圄必然不會好受。午夜夢迴,每當想起家中老少,總不能自已。縱使選擇了坦然面對,但在無了期的等待、和可能是以年計的漫長審訊面前,我們的心神正一天一天被消磨。況且,家中老少來訪都要苦等久候才換來短短 15 分鐘、隔着鐵欄和玻璃的見面,着實不能說是輕鬆的過程,更不用說隨審訊而來的財政問題,相信有家累的各位都會了解箇中壓力。只有真正進來才會知道,做好坐監的準備這個想法,是多麼沉重。

http://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=24438485&extra=page=1
三唔識七  將我拉黑 :
阿柒回歸  rigby
提示: 違規內容已被屏蔽
「每當想起家中老少,總不能自已……相信有家累的各位都會了解箇中壓力。」

斷六親、不結婚,就沒有家累,投身民主聖教便要有這種決心。所以羅冠聰唔認老母、鄭文傑只叫雞,就比楊岳橋高明多了。

當初譚文豪
擋在警察面前
幾威水
而家落得做狗熊
在獄中悲鳴

咎由自取

引用:
原帖由 直線國國王 於 2021-4-25 10:42 AM 發表
「每當想起家中老少,總不能自已……相信有家累的各位都會了解箇中壓力。」

斷六親、不結婚,就沒有家累,投身民主聖教便要有這種決心。所以羅冠聰唔認老母、鄭文傑只叫雞,就比楊岳橋高明多了。
網傳
黃之鋒的家人
已經移民澳洲
讓黃之鋒了無牽掛
在獄中砥礪人生

引用:
原帖由 vvoy 於 2021-4-25 12:07 PM 發表

網傳
黃之鋒的家人
已經移民澳洲
讓黃之鋒了無牽掛
在獄中砥礪人生
之鋒很幸福,全屋人完全支持他

引用:
原帖由 直線國國王 於 2021-4-25 12:09 PM 發表

之鋒很幸福,全屋人完全支持他
我仲以為係全屋人推佢去死添!

引用:
原帖由 詹佬 於 2021-4-25 12:29 PM 發表

一人殉道,全家移民。

引用:
原帖由 vvoy 於 2021-4-25 10:33 發表
俗語說 : 針唔拮到肉唔知痛
精彩人生的真相
原來是這樣的

或者大家都循不同渠道得知我們在牆內的近況,坦白說,無論在人前表現得多樂觀堅強,身陷囹圄必然不會好受。午夜夢迴,每當想起家中老少,總不能自已。縱使選擇了坦然面對,但在無了期的等待、和可能是以年計的漫長審訊面前,我們的心神正一天一天被消磨。況且,家中老少來訪都要苦等久候才換來短短 15 分鐘、隔着鐵欄和玻璃的見面,着實不能說是輕 ...
十分好文!謝謝分享!

引用:
原帖由 詹佬 於 2021-4-25 12:29 PM 發表

啱呀
全屋人支持佢去死吖嗎

咎由自取
都要清算

做得反賊,預左要還,扮可憐,更可恨

引用:
原帖由 直線國國王 於 2021-4-25 12:32 PM 發表

一人殉道,全家移民。
其他人真係會過精彩人生
河童唔會
呢幾年眾籌同收外國組織錢做事
相信代左唔少落袋
家人可能係香港政府未起返出黎前,先帶錢走佬
河童即使犯國安法,點判都唔會終身監禁
十年八年後出黎都仲好後生
到時去同家人會合,一樣有好日子過
用青春換取以後日子,睇下佢之前有幾多落袋
如果夠食過世,未嘗唔值得
而且佢係指標性人物,坐完監出黎,可能仲有利用價值