• 瀏覽: 778
  • 回覆: 20
近日,英國視頻博主、“靠譜中國”網站創建人巴里·維斯(Barrie VVeiss)在接受採訪時,揭露並控訴了西方媒體不斷污名化中國,卻又選擇性忽視“日本排放核廢水”問題的雙標之舉。
巴里直言,美國就是建立在雙重標準上的,這是最低級的虛偽。

一D都唔荒謬啦

新聞來源連結:
https://user.guancha.cn/main/content?id=501260

附件

abbr_e3807d30ff9e48c6931262734512dbea.png(238.51 KB)

諷刺

西方的思想和言論導向基本邏輯是西方是對的,而中國肯定是錯的。他們是如何證明這一點?就是直接透過侵略中國,不理會當地人民的死活,目的包含了邪惡用心,如果他們抵擋不了西方的戰爭侵略攻擊,那就是中國人錯了,必定要他們屈服。

邪惡帝國之名竟然不是他們自己,而是中國,他們有什麼證據?
透過侵略中國來證明自己是正義?
道理如何說得過去?

他們只是不願意接納東方大國的存在,所以才一直執意要進行各種侵略和改造,事實上中國一直都是受害者,而現在他已經明白西方是比自己高等。

西方雙重標準, 自欺欺人

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2021-7-17 04:15 AM 發表
西方的思想和言論導向基本邏輯是西方是對的,而中國肯定是錯的。他們是如何證明這一點?就是直接透過侵略中國,不理會當地人民的死活,目的包含了邪惡用心,如果他們抵擋不了西方的戰爭侵略攻擊,那就是中國人錯了,必定要他們屈服。

邪惡帝國之名竟然不是他們自己,而是中國,他們有什麼證據?
透過侵略中國來證明自己是正義?
道理如何說得過去?

他們只是不願意接納東方大國的存在,所以才一直執意要進行各 ...
嚴格來講, 只有西方說了算, 其他國家講不得異議. 中國而家被人西方所謂既發達家群起攻之,
就係因為中國唔想聽(最少唔想聽曬). 事實上, 非西方國家做相同既事(唔想聽/聽曬西方一套),
一樣會被佢地話係錯, 一樣會被群起攻之. 只不過其他國家未必頂到. 中國頂到而已.

呢啲說法不嚴謹
誤導聽眾觀眾
唔係中國太陽板唔好
只係強迫勞動唔好
唔係日本核污水好
而係經處理過嘅污水不再有害
可以安全排出太平洋

說明美歐標準就是政治,無恥就係標準!

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-7-17 09:44 AM 發表
呢啲說法不嚴謹
誤導聽眾觀眾
唔係中國太陽板唔好
只係強迫勞動唔好
唔係日本核污水好
可以安全排出太平洋
你呢啲說法就唔係不嚴謹,而係崇洋式的錯誤。
乜嘢叫做「只係強迫勞動唔好」呀,呢啲咪就係西方國家嘅抹黑造謠嘅言論囉,基本上就係毫無證據嘅指控,但你就因為係西方國家講嘅就當事實咁去評論,這不就是崇洋式的錯誤嗎。
同理,乜嘢叫做「而係經處理過嘅污水不再有害,可以安全排出太平洋」,咪又係完全聽西方國家、日本嗰啲人講,點解佢地講嘅就係一定真確?以今天西方國家嘅政治正確,連科學都可以行埋一邊嘅取態,已經唔可以隨便相信佢地所宣稱的了吧。
你嘅回覆已經足以證明你那種自卑崇洋嘅心理,總以為西方白人講嘅嘢就係事實,卻完全沒有自己嘅獨立思考,這就是那些跪舔埋洋鬼子的中國人一貫的心態。

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-7-17 09:44 AM 發表
呢啲說法不嚴謹
誤導聽眾觀眾
唔係中國太陽板唔好
只係強迫勞動唔好
唔係日本核污水好
可以安全排出太平洋
你呢種說法不嚴謹
誤導聽眾觀眾
唔係中國太陽板唔好
只係西方國家唔想承認啫
唔係日本核污水好
而係西方國家雙重標準
而且日本係佢地嘅傀儡
要來遏抑亞洲的發展

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-7-17 10:32 AM 發表

你呢種說法不嚴謹
誤導聽眾觀眾
唔係中國太陽板唔好
只係西方國家唔想承認啫
唔係日本核污水好
而係西方國家雙重標準
而且日本係佢地嘅傀儡
要來遏抑亞洲的發展
再執一執啦.
唔係中國太陽板唔好.
而係美國都要搞太陽板生意,
所以要打低中國呢個勁敵.

奸邪妖獸最愛顛倒是非黑白。

引用:
原帖由 奶露神街 於 2021-4-24 09:05 PM 發表
近日,英國視頻博主、“靠譜中國”網站創建人巴里·維斯(Barrie VVeiss)在接受採訪時,揭露並控訴了西方媒體不斷污名化中國,卻又選擇性忽視“日本排放核廢水”問題的雙標之舉。
巴里直言,美國就是建立在雙重標準上的,這是最低級的虛偽。

一D都唔荒謬啦

新聞來源連結:
https://user.guancha.cn/main/content?id=501260
盲主玩到極致就只是意識形態,什麼科學事實放兩旁🤔🤔

引用:
呢啲說法不嚴謹
誤導聽眾觀眾
唔係中國太陽板唔好
只係強迫勞動唔好
唔係日本核污水好
可以安全排出太平洋
太陽能板 需要大量勞工?核污染水因為唔想再 建造儲水缸才放入海🤔🤔

引用:
原帖由 amx_011 於 17-7-2021 09:36 發表

嚴格來講, 只有西方說了算, 其他國家講不得異議. 中國而家被人西方所謂既發達家群起攻之,
就係因為中國唔想聽(最少唔想聽曬). 事實上, 非西方國家做相同既事(唔想聽/聽曬西方一套),
一樣會被佢地話係錯, 一樣會被群起攻之. 只不過其他國家未必頂到. 中國頂到而已.
擁有抹黑和亂講的自由。

引用:
呢啲說法不嚴謹
誤導聽眾觀眾
唔係中國太陽板唔好
只係強迫勞動唔好
唔係日本核污水好
可以安全排出太平洋
低鳩能

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]