• 瀏覽: 26,692
  • 回覆: 279
  • 追帖: 1
+11
引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2021-4-23 08:54 PM 發表

你啲邏輯思維真係

打左針有人死,冇打針亦有人死!
你既邏輯就將所有打左針後死既賴落枝針!
磚家都話打左針死果班友就算唔打針都好快會死..
既然人總有一死...咁點解要自己送上門去打針送死??

引用:
原帖由 筒子章 於 2021-4-23 08:55 PM 發表
伏必泰後上有力,2死1醫生爆腦血管
叫班西奴出嚟話幾多比幾喇佢哋一見人打科興後就係咁

緊急使用

疫苗數據真係未足夠

如果淨係得復必泰你打,你唔去打復必泰我會話你on9
有滅活比你揀,你走去打復必泰就真係on9

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-4-23 08:58 PM 發表

叫班西奴出嚟話幾多比幾喇佢哋一見人打科興後就係咁
兩枝唔駛爭啦...

兩枝都係垃圾

利申:所有親戚朋友都唔會打針

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-4-23 09:01 PM 發表

兩枝唔駛爭啦...

兩枝都係垃圾

利申:所有親戚朋友都唔會打針

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-4-23 09:02 PM 發表

一早話左打針係冇用...又防唔到感染..

只有全城禁足28日+全民強制檢測
揪哂所有係香港既感染者出黎..
然後再配合所有入境香港既人必須強制隔離28日+28日後強制檢測確認陰性先可以自由活動..

今年2月係黃金時機已錯過...2月1日禁足到2月28日岩岩好一個月..
再加埋2月入面有新年假期..禁足更加容易

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-4-23 08:57 PM 發表

磚家都話打左針死果班友就算唔打針都好快會死..
既然人總有一死...咁點解要自己送上門去打針送死??
呢D叫特然病發瘁死!冇人知幾時時辰到!打針唔會令佢死!如要睇針藥影響,要比較有打針與冇打針大致相同年齡羣組,死亡/入院/發病率,而唔係好似報紙佬咁,打針後乜病乜死都大大隻字寫打針後乜乜!

66歲女子冇報道本身有病患,咁現在唔知點講

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-4-23 09:07 PM 發表

一早話左打針係冇用...又防唔到感染..

只有全城禁足28日+全民強制檢測
揪哂所有係香港既感染者出黎..
然後再配合所有入境香港既人必須強制隔離28日+28日後強制檢測確認陰性先可以自由活動..

今年2月係黃金時機已錯過...2月1日禁足到2月28日岩岩好一個月..
再加埋2月入面有新年假期..禁足更加容易
打疫苗唔係唔會受感染…只不過打咗疫苗患重症機會底減低死亡率

RIP

應該唔關疫苗事嘅,睇專家點講啦。接種疫苗,利大於弊,為己為人,大家盡快接種啦

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2021-4-23 08:54 PM 發表

你啲邏輯思維真係

打左針有人死,冇打針亦有人死!
你既邏輯就將所有打左針後死既賴落枝針!
黃狗講嘢從來都冇邏輯

引用:
原帖由 錢太多4 於 2021-4-23 08:43 PM 發表
再有兩人接種新冠疫苗後死亡,衞生署指截至今日(23日)下午4時的過去24小時,接獲醫管局呈報一宗死亡個案,涉及一名43歲男子,本身患有高血脂症及肥胖。他於4月22日在家中心臟驟停,抵達仁濟醫院急症室時已無生命跡象,搶救無效在同日晚上離世。根據資料,他曾於4月18日在荃景圍體育館社區疫苗接種中心接種一劑由內地及德國研發的復必泰新冠疫苗,他在接種後逗留在接種中心觀察期間並沒有不適紀錄。

此外, ...
嘩!

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-4-23 08:52 PM 發表

唔係嘅…若打科興就唔會咁講
唔喺錦講,喺覆B太打完第2針後一段時間,先知道它真正威力如何大!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]