• 瀏覽: 2,762
  • 回覆: 46
【本報訊】對於警方在7.21大遊行前夕,在荃灣破獲武器庫,搜出一批爆炸品、燃燒彈及一些與反送中有關的物品和標語,有民主派議員認為,時機實在太巧合,惹人猜想,並質疑是否有人刻意製造危機和恐慌,以圖合理化警方使用暴力。

新民主同盟立法會議員范國威指,事件令人聯想起2015年政改表決前夕,警方在西貢蚝涌亞視前廠房搜出懷疑爆炸品,以及上月9日逾百萬人遊行反逃犯條例修訂前夕,灣仔警察總部及跑馬地警署外遭歹徒投擲汽油彈。他質疑是否有人刻意製造危機和恐慌,以圖合理化警方在大型遊行、集會時使用暴力。

民主黨立法會議員尹兆堅亦表示,他不支持任何傷害人身安全的行為,但認為今次事件的時機太巧合

今日判左12年, 民主派又有無新既講法呢? 黃人可以檢討下自己當日被騙就好了.

新聞來源連結:
https://hk.appledaily.com/local/20190721/3MT7KIRZJW7CL7CVC4X4UYUPUE/

條氣唔順點解唔幫佢上訴呀?

引用:
原帖由 cskch 於 2021-4-23 04:49 PM 發表

【本報訊】對於警方在7.21大遊行前夕,在荃灣破獲武器庫,搜出一批爆炸品、燃燒彈及一些與反送中有關的物品和標語,有民主派議員認為,時機實在太巧合,惹人猜想,並質疑是否有人刻意製造危機和恐慌,以圖合理化警方使用暴力。

https://hk.appledaily.com/resizer/TTUSYJui7qEzJ0CoHRFlSSqBiTs=/190x106/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/22BBTLBTSHCKHOFC2RV2SEJYAQ.jpg
好多還押/踎監中,回應唔到喎!

引用:
原帖由 siutatbo 於 2021-4-23 16:52 發表

又係喎.

死雞撐飯蓋

而家睇返呢班推手既下場真係可以話罪有應得

倫敦TATP炸死咗幾十個傷幾百個,呢單好彩拉到條契弟。

引用:
原帖由 siutatbo 於 2021-4-23 04:52 PM 發表

點會呢……佢哋有專人更新FB直頭好似親身係監倉入面咁

咦,咁啱呀!乜係度見到你真係巧合。 之前話煲底見,點知依家係監牢見, 真係巧合啦。 

仲未查到邊個提供炸彈俾條友收臧。

引用:
原帖由 老納 於 2021-4-23 16:51 發表
條氣唔順點解唔幫佢上訴呀?
612機金等緊眾籌

范國威我畀你聽,呢啲叫有組織犯罪集團呀!柒頭

引用:
原帖由 笑到最後 於 2021-4-23 05:01 PM 發表
仲未查到邊個提供炸彈俾條友收臧。
條友攬晒上身,死都唔肯講,可能爆料後會有殺身之禍

仲有三宗同樣案件掛著隊審,個啲友仔震過貓王

引用:
原帖由 cskch 於 2021-4-23 04:49 PM 發表

新民主同盟立法會議員范國威指,事件令人聯想起2015年政改表決前夕,警方在西貢蚝涌亞視前廠房搜出懷疑爆炸品,以及上月9日逾百萬人遊行反逃犯條例修訂前夕,灣仔警察總部及跑馬地警署外 ...
挑,未去打劫都唔攞定槍啦,一早上行架生摶拉咩,梗係臨用先整炸彈,有咩出奇?唔通一早溝埋啲危險品炸自己咩,呢條所謂民主派唔使曲線話俾人聽自己有幾豬先得架

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]