• 瀏覽: 8,200
  • 回覆: 134
+11
警方在前年中採取行動,於荃灣一個由「香港民族陣綫」成員盧溢燊租用的工廈單位內,搜出約1公斤可製作爆炸品「三過氧化三丙酮」(TATP)的原材料,當場將盧拘捕。盧早前已承認一項存有炸藥意圖損害生命或財產罪,今天(23日)被高院原訟庭法官陳慶偉判處入獄12年。

法官判刑時表示,本案與製造炸藥控罪無異,且同樣邪惡。法官指被告意圖與他人利用該些炸藥,意圖顛覆港府及宣揚港獨思想。法官亦認為被告屬案中主腦,案件亦屬同類中最嚴重,涉案炸藥亦可造成嚴重傷亡。法官直斥被告的行為,與「賊王」葉繼歡管有兩公斤TATP炸藥的案例之刑責沒有兩樣,甚至更甚。

點只比賊王更甚, 簡直恐怖過塔里班呀!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210423/bkn-20210423160129107-0423_00822_001.html

呢班人渣真係無法無天架, 班外國政棍仲係咁支持佢地

坐12年有排你精彩呀! 多謝楊惡橋啦!

最邪惡係洗佢腦班政棍, 現在唔方唔精彩了

12年? 咁重手呀. 

當初係咪諗住最多3幾個月? 

支持上訴, 浪費多啲金錢 

GREAT!!!!

引用:
原帖由 惡魔9394 於 2021-4-23 04:11 PM 發表
最邪惡係洗佢腦班政棍, 現在唔方唔精彩了
佢地真係害死班優秀但無腦的小朋友

葉繼歡點止12年.

黃畜根本係恐怖分子

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-4-23 04:12 PM 發表
冇可能啦~賊王是進行式 射到成地彈殻⋯牆有子彈窿!
呢d~~~~《 頂龍削前期籌備
都未爆炸, 咁呢個一定又係有前途又優秀既年青人

引用:
原帖由 sylm01 於 2021-4-23 04:12 PM 發表
12年? 咁重手呀. 

當初係咪諗住最多3幾個月? 

支持上訴, 浪費多啲金錢 
遇著黃官可能仲有堂費拎番添呀!

引用:
原帖由 UNEMPLOYED126 於 2021-4-23 04:12 PM 發表
GREAT!!!!
而家日日開香檳, 飲勝

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-4-23 04:13 PM 發表
葉繼歡點止12年.
呢D膽小如毛的曱甴又點可以同賊王比呢?

死皮蛋廢up🥶

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]