• 瀏覽: 39,112
  • 回覆: 507
+26
引用:
原帖由 屎提芬林 於 2021-4-23 04:25 PM 發表
你有十二年時間去爭取你既民主啦,日日被人吊屎忽都真爽!
仲要含撚呢!

最正常嘅判刑

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-4-23 03:53 PM 發表
前香港民族陣綫成員涉嫌在荃灣工廈單位,管有1公斤爆炸品TATP及有關原材料等,早前在高等法院承認存有爆炸品意圖危害生命或損毀財產罪,控方呈「賊

https://cdn.hk01.com/di/media/images/3605758/org/ab859d490e48b95d4356dcf19dffda31.jpg/nCcK_ig7l88ELVrEyDBasNJFsp4tN3wSaVPHD2lTxw8?v=w1280r16_9
曱甴死全家、有冇曱甴十卜俾錢佢呢

違法要坐監係常識,不過黃人無常識也是常識。

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-4-23 03:53 PM 發表
前香港民族陣綫成員涉嫌在荃灣工廈單位,管有1公斤爆炸品TATP及有關原材料等,早前在高等法院承認存有爆炸品意圖危害生命或損毀財產罪,控方呈「賊

https://cdn.hk01.com/di/media/images/3605758/org/ab859d490e48b95d4356dcf19dffda31.jpg/nCcK_ig7l88ELVrEyDBasNJFsp4tN3wSaVPHD2lTxw8?v=w1280r16_9
應該告埋意圖顛覆香港政府及宣揚港獨罪

自己認罪, 間接話唔係老屈

12年後較腳恆以美藉公民身份返香港都得,真係做賊都要做賊頭😭

引用:
原帖由 伏味濃 於 2021-4-23 08:49 PM 發表
其實想知,呢班人諗著用 TATP 炸邊一到?
中聯辦? 特首府, 政總 定係 立法會?
究竟有咩深仇舊恨 要用到 TATP?
TATP 一般係外國恐佈組織先用
相信正常人應該答唔到呢個問題,可能條友自己都唔知!

坐12年罪有應得的.

引用:
原帖由 vincenttom 於 2021-4-23 07:07 PM 發表

1997年葉繼歡判管有爆炸品罪名成立,共判監30年

1997年葉被判逃離合法羈押、無牌管有槍械及彈藥、使用槍械及彈藥意圖抗拒合法逮捕、意圖危害生命或財產而管有爆炸品罪名成立,共判監30年,連同1989年越獄前未服完的刑期合共需要服刑41年零3個月。1999年上訴庭改判他入獄36年零3個月。其後他再向終審法院就申請上訴許可,指上訴法庭判刑時未有考慮他在槍戰中受重傷致永久傷殘,要求進一步減刑 ...
哈哈哈
長知識了
謝謝解答
佢地真係有黃官守尾門

引用:
原帖由 笑到最後 於 2021-4-23 04:59 PM 發表

18年
點都認啦

提示: 違規內容已被屏蔽
 衷心恭喜開啟精彩人生

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]