• 瀏覽: 14,932
  • 回覆: 136
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-4-23 07:02 AM 發表
其實尋人記不斷摷人FB 搜尋器搵人資料
算唔算起人底“搵人仔”?

文匯非警務人員做臥底去查人
以而家風氣黎講 係咪有D唔妥?
中西區區議會主席就係衰散佈他人個人資料,識分別兩者分別嗎?

國安公署一定好忙!
快啲清算呢班妖孽

同丐幫一樣,有幕後揸fit人,777重捐咗5舊💸

國家可以大大力咁調查呢班仆街冚家鏟。

因為民主黨,黑暴,黑醫護,黃十字,用善款在非州叫雞既國際慈善組織等等等等(下刪十萬字),我已經有十年,一蚊都無捐過比任何所謂的慈善機購。我仲記起,我初初出來工作,又助養兒童,又定時捐血捐款比紅十字,奧比斯等等,但每每聽到這些騙人的慈善機構後,就非常傷心。

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-4-23 07:35 AM 發表

咁都得
鬼鬼祟祟搵人社交資料都唔算侵犯私隱?

有冇搔擾見人見智
尋人記
肯出鏡就話唔無算搔擾啫
咁唔肯出鏡既咪就係搔擾囉
點解咁都得既?
你自己放上網唔set privacy ?
用fb用到壞腦?

講真籌款員點解要招聘,做善事唔係發自內心義務既咩?

引用:
原帖由 sam1681818 於 2021-4-23 06:48 AM 發表
現在有很多不知名團體賣旗,星期一至五也見過,不知真假,已很久沒有買旗了。
係 我都好耐好耐無買旗了 除左紅字會 醫院
其它都唔會買 10幾年前已聽到好多是呃錢的 有d找傷殘人士和老人家賣 但我都唔會幫佢買

引用:
原帖由 沉睡靚水管 於 2021-4-23 06:53 AM 發表
N年前搵D阿婆,好丫咁我咪入下箱,佢同我講最小20蚊,咁我之後唔會再理會
我一次都無入過呢類呃錢箱 覺得擺明呃

香港咁多豬兜 吾呃真系對吾住自己

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 pugbb 於 2021-4-23 06:04 AM 發表
籌款員藉慈善或環保機構之名,在全港各地進行街頭募捐,部分人的拉客手法被指誤導、隱瞞、甚至有欺詐之嫌,他們的劏客伎倆全然由中介公司一手傳授。不過,作為「幕後玩家」的籌款中介,在整個產業鏈中的角色神秘,他們真正身份一直是個謎。香港文匯報記者近期臥底經過兩個月調查,順藤摸瓜揭開這些「幕後玩家」的面紗,發現將這種產業引進香港的始作俑者之一,就是民主黨前秘書長張賢登的妻子趙錦霞,其後陸續有十多間中介加入市場 ...
吸血饅頭。。。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]